Čeličnim sajlama čupali bankomate

Kriminalistička policija u Luneburgu uhapsila je osam članova organizirane kriminalne grupe iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji se terete za više krađa bankomata širom Njemačke.

Bosna i Hercegovina 20.01.2017 | 09:23
Čeličnim sajlama čupali bankomate
Hapšenje je uslijedilo nakon neuspješnog pokušaja krađe bankomata u Langenhagenu, gdje su kriminalci došli sa četiri vozila, te su uz pomoć čeličnih sajli pokušali utovariti bankomat u ukradeni kombi VW T4.

Nakon što im to nije uspjelo, ostavili su ukradeni kombi, te sa ostala tri vozila pobjegli u različitim pravcima.

Brzom intervencijom policije, trojica pljačkaša su odmah uhapšena, nedaleko od mjesta pljačke, dok su ostali pohvatani u opsežnoj potjeri u kojoj su učestvovali policijski helikopter, specijalci, brojna vozila, kao i psi tragači.

Kada su privedeni, ispostavilo se da je riječ o državljanima BiH i Crne Gore. Oni se, između ostalog, sumnjiče za dvije pljačke, te devet pokušaja krađe bankomata.

Pored toga, terete se za krađu najmanje 12 automobila ili kamiona koje su koristili pri pljačkama, kao i četiri pokušaja krađe automobila.

(Faktor.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

goran

20.01.2017 17:00

mujo ode jakna po kojoj cjeni?po nabavnoj.

ODGOVORITE
Name

Trge

20.01.2017 21:56

Nasa raja. To smo mi. Muni, ukradi, prevari, zajebi. Nekad su se krali janjco pa pekli u sumi. I sve svaljivano na vuka. Danas bankomati. Samo nije Svabo budala, ko u Balkan Ekspresu.

ODGOVORITE