"Pitaju me gdje je Crna Gora, a ja krenem od Novaka…"

Crnogorska teniserka Danka Kovinić suočava se sa istim poteškoćama koje su nekada imali srpski teniseri – dolazi iz male i ne baš poznate zemlje.

Tenis 20.01.2017 | 11:45
"Pitaju me gdje je Crna Gora, a ja krenem od Novaka…"
Kovinićeva je rođena na Cetinju, gotovo sve o tenisu naučila u Beogradu, a u utorak je ostvarila prvu pobedu na ovogodišnjem Australijan openu.

Danka je sa ubedljivih 6:0, 6:4 savladala Kineskinju Sajsaj Ženg na startu turnira u duelu koji je obeležila zanimljiva situacija na tribinama. Mala grupa navijača iz Sjedinjenih Američkih Država razgovarala je o Crnoj Gori, pitajući se kakva je to zemlja i da li je ostrvska.

"Nije ostrvo, ali je jedna veoma lepa zemlja", rekla je uz smeh i nastavila: "Novak Đoković je Srbiju promovisao na najbolji način, nadam se da ću i ja uspeti isto sa Crnom Gorom, što stvarno pokušavam. Često mi se dešava da me ljudi pitaju gde se nalazi zemlja, pa kad im kažem da ima manje od milion stanovnika, ostanu u čudu. Pitaju me da li mogu da prepešačim celu državu", dodala je Danka na moje pitanje.

U istom maniru nastavila je razgovor i otkrila kako pokušava da drugima dočara Crnu Goru.

"Uglavnom krenem da im objašnjavam od Novaka Đokovića i Srbije, da je to nekada bila Srbija i Crna Gora, pre toga Jugoslavija… Kada im kažem Jugoslavija, sve im postane jasno. Krenu da nabrajaju sve zemlje iz bivše Juge i dođemo do toga gde je Crna Gora", dodala je Kovinićeva.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar