ŠPA - Kup: Šest minuta ludila u Madridu - Real je srušen od strane Selte!

Jago Aspas golom i asistencijom nagrizao ambicije evropskog prvaka u Kupu kralja, Selta dobila 2:1! Real je u krizi: Selta upalila alarm na Bernabeu! Madriđani izgubili od tima iz Viga u prvom meču četvrtfinala Kupa. I to u Madridu.

Fudbal 18.01.2017 | 23:10
ŠPA - Kup: Šest minuta ludila u Madridu - Real je srušen od strane Selte!
Tamo gde je stao Stevan Jovetić, tu je nastavio Jago Aspas. Fenomenalni Seltin napadač ozbiljno je uzdrmao ambicije Reala u Kupu kralja, jer je najzaslužniji za iznenađujući trijumf tima iz Galicije u Madridu u prvom meču četvrtfinala - 2:1.

Aspas, koji ove sezone blista u dresu kluba iz Viga, najpre je postigao gol u 64. minutu - njegov 13. u poslednjih 13 mečeva za Seltu - a zatim u 60. sjajno uposlio Džonija Kastra za veliku pobedu ekipe Eduarda Beriza.

Gosti su sad u sjajnoj poziciji pred revanš naredne srede na Balaiodusu, gde su u poslednjih 14 mečeva poraženi samo jednom. Nema boljeg upozorenja za sastav Zinedina Zidana, kome večeras nije pomogao ni sjajan gol Marselasvega 58 sekundi pre drugog gola Selte...

Iako su iz Japana objašnjavali da su pod Anćelotijem naučili lekcije i da im se neće ponoviti pad posle osvajanja svetske titule, fudbaleri Reala zaista su "pali" posle decembarske pauze.

Posle poraza od Sevilje, kojim su prekinuli istorijski niz od 40 mečeva bez poraza, ekipa Zinedina Zidana izgubila je u sredu i od Selte, u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja.

REAL - SELTA 1:2 (0:0)

"Zizu" nije mnogo kombinovao tim i izveo je na teren "tešku artiljeriju" (Ronaldo, Modrić, Kros, Kazemiro...) ali ona ni u jednom trenutku nije bila jača od gostiju iz Viga.

Naprotiv!

Golovima Jaga Aspasa u 64. minutu i Đonija Kastra u 70, ekipa Eduarda Beriza ostvarila je istorijski trijumf na "Bernabeu". Srpski vezista Nemanja Radoja odigrao je ceo meč za goste!

Strelac za domaće bio je Marselo, koji je zakucao loptu u mrežu u 69. minutu, nakon što je praktično petom asistirao Aspasu za vodeći gol Selte.

Revanš četvrtfinala Kupa biće odigran za sedam dana, a interesantan je podatak da Real nikad nije prošao u dvomeču u kojem je izgubio prvi meč na svom terenu!

U prvoj utakmici borbe za plasman među najbolja četiri, Alaves je ranije danas savladao Alkorkon u gostina, a oba gola "pala" su u nadoknadi vremena i oba je postigao Ibai Perez Gomez.

Sva trojica srpskih internacionalaca (Pantić, Krstičić i Katai) bili su starteri u redovima Alavesa.

Četvrtfinale Kupa kralja (prvi mečevi):

Alkorkon - Alaves 0:2 (0:0)
/Ibai 90', 94'/

Real - Selta 1:2 (0:0)
/Marselo 69' - Aspas 64', Kastro 70'/

u četvrtak:

Atletiko - Eibar 19.15
Sosijedad - Barselona 21.15

*svi revanši će biti odigrani sledećeg četvrtka, izuzev utakmice Eibar - Atletiko, zakazane za sredu u 19.15 časova

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar