AO - Lajović: Ne znam ni da li sam 10 poena uzeo na Congin servis!

Srpski teniser Dušan Lajović nije nezadovoljan nastupom na Australijan openu, uprkos porazu u drugom kolu od Žo-Vilfrida Conge.

Tenis 18.01.2017 | 16:45
AO - Lajović: Ne znam ni da li sam 10 poena uzeo na Congin servis!
Lajović je izgubio od Conge sa 6:2, 6:2, 6:3 za nešto više od 100 minuta i sada će ostati samo u dubl konkurenciji sa Viktorom Troickim.

„Bolje je servirao, to mu jedno od najvećih oružja. Tim udarcem je napravio razliku, imao sam nekoliko šansi, ali ih nisam iskoristio. Bilo je teško zbog vetra, on se bolje snašao i opustio se kada je poveo. Kod ovakvih igrača je najvažnije iskoristiti prilike jer oni ih ne daju mnogo. Zadovoljan sam igrom u oba meča, ali sam mogao agresivnije da serviram“, rekao je Lajović.

Francuz je upisao čak 15 as udaraca u samo 13 gemova u kojima je imao početni udarac.

„Ne znam ni da li sam uzeo 10 poena na njegov prvi servis. Veoma je teško igrati protiv igrača koji tako dobro servira. Obično se dobri serveri ne kreću baš najbolje, što kod njega nije slučaj jer je i sa osnovne linije izuzetno opasan. Uspeo sam da ga brejknem, imao još nekoliko šansi i nije nemoguće oduzeti servis takvog igrača, samo je potrebno biti strpljiv. Takođe, bitno je da čuvaš svoj servis“, dodao je srpski igrač.

Lajović je imao spremnu taktiku za favorizovanog protivnika, ali nije uspeo da je sprovede.

„U glavi imaš taktiku koju želiš da primeniš. Na primer, Conga ima odličan forhend, posebno iz insajd-aut pozicije. Taktika je naći mu bekhend ili ga jednom otvoriti na forhend, pa onda napasti na bekhend. Na terenu je mnogo teže ostvariti nego u glavi“, zaključio je Lajović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar