Leonardo je stigao, čekaju ga bonusi! Đurđić ne ide na pripreme Partizana!

Vujadinović do kraja prve faze priprema! Brazilac sutra na medicinskim testovima, a u četvrtak ide u Sloveniju. Nikola Đurđić ne ide na pripreme Partizana! Božinov ima ponudu sa istoka! Marko Nikolić u Portorož vodi 27 fudbalera...

Fudbal 17.01.2017 | 22:50
Leonardo je stigao, čekaju ga bonusi! Đurđić ne ide na pripreme Partizana!
Obećao je da će se vratiti i - evo ga. Vratio se. Leonardo da Silva Soza stigao je danas u Beograd i biće na raspolaganju treneru Marku Nikoliću za prvi deo priprema u slovenačkom Portorožu.

Prvi strelac Superlige stigao je iz Brazila u Srbiju posle produženog odmora, koji je, kao nagradu za dobre partije u prvom delu sezone dobio od sportskog dirketora Ivice Ilijeva. Danas nije trenirao, neće ni sutra, jer ga očekuju obavezni lekarski testovi, kojim su prošle sedmice bili podvrgnuti njegovi saigrači, kako bi se utvrdio stepen fizičke spreme.

Leonardo će svakako u četvrtak putovati sa ostatkom ekipe u Portorož, ali se očekuje da pre toga Everton Luiz i on potpišu anekse ugovora kojim bi, kako je i najavljeno, dobili veće bonuse za golove, asistencije i osvojene trofeje. Ruku na srce, postoji mogućnost da taj posao bude završen i po povraktu iz Slovenije.

S druge strane, u Humskoj 1 pažljivo prate situaciju oko Nikole Vujadinovića. Njihov prvi pik za poziciju štopera nalazi se i dalje u Kini, međutim, još nije raskinuo ugovor sa Peking Enterprajzom, koji - zasad - odbija da ga pusti bez obeštećenja. Vujadinović želi samo u Partizan, postigao je i načelan sporazum sa rukovodiocima kluba, ali vreme prolazi...

Ako do kraja prve faze priprema u Sloveniji ovaj posao ne bude realizovan, postoji mogućnost da se Parni valjak okrene drugom rešenju, a kao alternativa se pominjao Marko Simić, doskorašnji štoper Hapoela iz Tel Aviva.

Status Nikola Đurđića u Partizanu je zapečaćen. Iskusni napadač po svemu sudeći završio je misiju na Topčiderskom brdu, pošto je stručni štab predvođen Markom Nikolićem, odlučio da ga ne vodi na prvi deo priprema u slovenački Portorož.

MOZZART Sportu je u klubu iz Humske 1 potvrđeno da se Đurđić ne nalazi na spisku putnika koji će se u četvrtak zaputiti na jadransko primorje. To dalje znači da će izvesno promeniti sredinu u zimskom prelaznom roku, ostaje samo da se vidi da li u vidu pozajmice (raspitivao se italijanski Kjevo) ili otkupa ugovora (želi ga jedan danski prvoligaš).

Podsetimo, Đurđić je letos stigao među crno-bele kao veliko pojačanje iz nemačkog Auzburga, međutim, nije opravdao očekivanja. Odigrao je 17 utakmica, dao jedan i namestio dva gola, a s obzirom da je uprava Partizana dovela Leandrea Tavambu i da u špicu ima još Uroša Đurđevića, te mlade snage poput Dušana Vlahovića, Đorđa Jovanovića i Save Petrova, jasno je da je rastanak sa nekadašnjim reprezentativcem izvestan.

Naravno, tu je i Valeri Božinov, koga želi jedan klub iz Japana. Bugarin ima dozvolu da napusti klub, iz Partizana tvrde samo ukoliko Azijati plate obeštećenje. S druge strane,Božinov se dobro oseća u Srbiji i bez obzira što mu ugovor ističe na leto, želi da ga odradi do kraja. Uprkos konkurenciji.

Trener Marko Nikolić će u Portorož odvesti 24 fudbalera i trojicu golmana, a kako kadar Partizana trentno broji 30 igrača, jasno je da će, osim Nikola Đurđića, još dvojica morati da ostanu u Beogradu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar