Zvezda je Babunskom ponudila pozajmicu!

Makedonski vezista možda, ipak, ostane član crveno-belih...

Fudbal 21.01.2017 | 10:00
Zvezda je Babunskom ponudila pozajmicu!
Da li će doći do preokreta u slučaju Davida Babunskoj i Crvene zvezde? Moguće je...

Generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, u opširnom intervjuu za navijački sajt "RSB" rekao je, između ostalog, da je makedonskom reprezentativcu ponuđeno da ode na pozajmicu do kraja sezone.

Podsetimo, bivši đak Barselonine škole najavio je odlazak iz kluba nezadovoljan minutažom i činjenicom da mu trener Miodrag Božović nije pružio dovoljno prilika da se dokaže.

Terzić je otkrio da ima drugačije mišljenje od trenera i da je zato pokušao da ubedi mladog fudbalera da, ipak, ne raskida ugovor.

"To je stvar gde smo imali različita mišljenja. Ne kažem da sam ja u pravu, ali ja mislim da David Babunski zaslužuje veću šansu. Miodrag Božović misli drugačije. Ne kažem da sam ja bolji poznavalac fudbala od njega. Ima negde gde ja nisam verovao, a gde je on verovao pa je on ispao u pravu. Doduše ne mogu da grešim dušu, bile su dve utakmice koje je David odigrao gde je meni Miodrag Božović prokomentarisao sa pravom da je loše odigrao. To su dve Kup utakmice - na 'Marakani' protiv BSK Borče i u Čelarevu, gde je stvarno bio loš. Svaki trener ima svoju fudbalsku filozofiju i svoje viđenje. On njega nije video u tome", objasnio je Terzić.

Iako se javnim pismom pratkično oprostio od crveno-belih, Babunski bi možda mogao i da ostane član Crvene zvezde.

"Obavio sam dug razgovor sa Babunskim i ubeđivao ga. To se jednostavno tako namesti... Ferguson je pustio Pogbu... Rekao sam Davidu: 'Božović tebe ne vidi. Ne znači da sam ja u pravu, ali on te u ovom trenutku ne vidi u timu i to prihvati. Mislim da je najbolja varijanta da odeš negde na pozajmicu i da ostaneš Zvezdin igrač'. Teško je u njegovoj glavi sada to prelomiti. Bilo je i da dođe iz Barselone u Zvezdu, a zamisli sada iz Zvezde u Radnički iz Niša, na primer. Teško je to sad prelomiti posle devet i po godina La Masije", rekao je Terzić i dodao:

"On je danas otišao avionom nazad za Barselonu. Rekao sam mu 'nemoj da mi kažeš ni da, ni ne. Ostao si nedorečen. Nisi se dokazao ni sebi, ni zvezdaškoj javnosti. Samo si nagovestio veliki talenat. Proći će šest meseci, pa se vrati nazad i dokaži i Miodragu Božoviću i sebi i navijačima da jesi igrač za Crvenu zvezdu'. A, sa druge strane, ne mogu da kažem da je Miodrag Božović pogrešio. Nije on sada 'vau, jede živu decu'. On je pokazao da ima ideju, da ima kreativnost, ali nije pokazao da ima moć, eksplozivnost. Ne može da 'zgazi', ali mislim da je zaslužio veću šansu".

Hoće li doći do preokreta, videćemo...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar