Bahato - Kinezi napadaju i Mančester junajted!

Šandong Luneng bi da pazari na Old Trafordu!

Fudbal 19.01.2017 | 21:30
Bahato - Kinezi napadaju i Mančester junajted!
Bar u Mančester junajtedu ne bi smeli mnogo da se bune. Jer baš oni su primer bogate aristokratije koja kupuje najbolje iz celoga svega. Doduše, Mančester je bar klub sa jednako bogatom tradicijom. Istinski velikan fudbala. Kinezi za sada imaju samo novac. Toliko da sada pomalo arogantno kreću baš na giganta sa Teatra snova. I iskusnog Ešlija Janga, koga je Šandond Luneng identifikovao kao idealno pojačanje za narednu sezonu.

Tačnije, učinio je to šef struke kineskog kluba, čuveni Feliks Magat, jedan od najtežih ljudi u trenerskoj profesiji. Poznat kao autoritaran tip, koji voli kada igrači ćute i slušaju. U Kini verovatno uživa. Ali treba mu i kvalitet. I to baš onaj koji se ne plaši ni da odere kolena zarad defanzive ako treba. Otud Jang i otud masan ček na čak 10.000.000 funti godišnje, odnosno 11.400.000 evra samo na ime plate.

Ešliju Jangu već je 31 godina, ove sezone odigrao je samo deset utakmica za Junajted, svega dva puta je bio u startnih 11 u Premijer ligi. Doduše, klub je do sada odbijao i da sasluša ponude udvarača, među kojima su se najviše isticali Vest Bromvič Albion, Kristal Palas, Barnli i Votford.

Jang ipak nije ubeđen u rešenost kluba da ga zadrži na duge staze. Očijuka potencijalnim kupcima. U Šandongu društvo bi mu pravili Gracijano Pele i Papis Sise. Samo treba da ih pogodiš u glavu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar