Gradiška: 10 sela nema struju

Snijeg koji je prošle noći pao u gradiškom kraju stvorio je velike neprilike na putevima, te prekinuo više dalekovoda zbog čega u desetak sela nema struje.

Republika Srpska 14.01.2017 | 11:50
Gradiška: 10 sela nema struju
Snijeg koji je prošle noći zameo sela u Potkozarju i Lijevče polju ubrzano se topi i stvara velike probleme putarima i električarima.

Čak sedam ekipa “Elektro-Gradiške” je na terenu i otklanjaju kvarove, mada je pristup pojedinim mjestima veoma težak, kao što je slučaj u Jablanici.

Bez struje su, zbog kvarova na dalekovodima, pojedina naselja u Lamincima, Vakufu, Kočićevu, Bereku, turjačkom kraju, potom Miljevićima i još nekim mjestima.



Najteže je, osim Jablanice, gdje je kvar teže prirode, u Gornjim Podgradcima gdje je zbog nestanka struje prestao rad vodovodnih pumpi pa je nestalo i vode.

U “Elektro-Krajini” nam je rečeno da su kvarovi identifikovani i da će gotovo svi, ukoliko ne bude neplaniranih situacija, biti otklonjeni tokom poslijepodneva.

Inače, komunalci u gradskom i prigradskom području rade punim kapacitetom, ulice su očiščene, putevi prohodni, ali su mnogi trotoari zatrpani snijegom.

Opština je apelovala na mještane i vlasnike poslovnih objekata da počiste snijeg ispred svojih objekata.

U “Gradskoj čistoći” kažu da imaju dovoljno soli i mehanizacije te su svi njihovi kapaciteti od ranog jutra angažovani na čišćenju snijega.

Inače, temperatura je iznad nule i danas nije hladno kao prethodnih dana.



BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miloz

14.01.2017 13:39

Sve je kriv Nacelnik Zoran Adzic koji dvadesetipet godina upravlja elektro distribuciom taj covjek je unistio sve i zato nema struje...

ODGOVORITE
Name

Jelena

14.01.2017 14:24

U pravuste sve su drvene bandere jos od sedamdesetih godina. nevjerovatno!

ODGOVORITE
Name

Jovana

14.01.2017 14:54

Adzic je nesposoban,nije uspio da zamjeni drvene stubove i rijesi problem sa strujom.Sad nam je i nacelnik Opstine tesko nama u Gradisci.

ODGOVORITE
Name

Bee

14.01.2017 17:11

Srecom pa je Latinovic sa svojim savjetnikom rijesio sve ostale probleme u Gradisci, pa samo struja ostala problem. Rijesice se i to, samo da dodje SZP do Republicke vlasti. Bice i struje i prosperiteta.

ODGOVORITE
Name

Leka

14.01.2017 22:30

Samo Adzica makar i krao on to zna,Latinovic nije znao ni krasti..

ODGOVORITE