Nedović: Zvala me je Zvezda, ali je Malaga moj dom!

Plejmejker Unikahe Nemanja Nedović otkrio je španskim medijima da je letos odbio ponudu Crvene zvezde da se vrati među crveno-bele.

Košarka 15.01.2017 | 21:15
Nedović: Zvala me je Zvezda, ali je Malaga moj dom!
Nedović ima dosta problema sa povredama ove sezone, pa je odigrao svega četiri utakmice u Evrokupu uz prosek od oko osam poena i tri asistencije.

"Još uvek ne osećam ništa u palcu, ne mogu da ga savijem. Prst mi je ostao na odmoru u Beogradu. Lekari su mi rekli da je oporavak osetljiv, da će potrajati. To je bilo pre dva i po meseca, i dalje imam problema, igram na 80 odsto mogućnosti. Nadam se da ću napredovati. Povredio sam se u najgorem trenutku karijere, osećao sam se sjajno. Povreda je bila veoma teška. Znao sam da nešto nije u redu kada sam ušao u svlačionicu", rekao je Nedović.

On je letos produžio ugovor sa Unikahom.

"Imao sam druge ponude, ali sam želeo da ostanem u Malagi. Imao sam poziv Crvene zvezde da se vratim u Beograd, ali ovo je moj dom, osećam se tako. Želim da igram ovde do kraja sezone na na prošlogodišnjem nivou. Biću i sledeće sezone u Unikahi", istakao je srpski reprezentativac.

Njegov tim ima dve pobede u Top 16 fazi Evrokupa, dok je u Endesa ligi sedmi sa 9-6.

"Bilo je drugačije prošle sezone, nije bila najbolja atmosfera, ali ove jeste. Momci su super, jedinstveni smo. Posebno se dobro slažem sa Dejanom (Muslijem), Danijem (Dijesom) i Vinijem (Okuom). Tim je spreman za borbu i titule, možda ne odmah, ali kada dođe vreme. Koncentrišemo se na rad, nema opravdanj", rekao je Nedović.

Nedović ima i solidno NBA iskustvo, bio je član Golden Stejt Voriorsa pre nego što je počela njihova dominacija.

"Nisam opsednut povratkom u NBA, ako budem igrao na nivou na kojem mogu, sve je moguće. Možda sam otišao prerano i zbog toga platio. Kada bih mogao da se vratim uradio bih drugačije. Sad znam kako je tamo, bilo je neverovatno kada su me draftovali Golden Stejt Voriorsi. Igrao sam sa Stefom Karijem i Klejom Tompsonom, ali tada nisu bili zvezdi kao sada. Oni su sjajno momci, ali su drugačiji. Stef posle treninga ode kući da igra NBA i FIFA, stvarno voli fudbal. Tompson je drugačiji", zaključio je Nedović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar