Hapšenja: Pretresi u Tuzli i Bijeljini

Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Tuzli, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) danas su na području Tuzle i Bijeljine izvršili pretrese na deset lokacija te uhapsili šest osoba.

Bosna i Hercegovina 12.01.2017 | 16:42
Hapšenja: Pretresi u Tuzli i Bijeljini
Pripadnici MUP-a TK pretrese su izvršili na devet lokacija u Tuzli i jednoj u Bijeljini. Tom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a riječ je o mobilnim telefonima i SIM karticama.

Nakon završenih pretresa uhapšeno je šest osoba, a radi se o 31-godišnjem P.A., 32-godišnjem S.M., 29-godišnjem P.M., 42-godišnjem M.A., 26-godišnjem E.S. i 28-godišnjem Đ.I., a tri osobe su pozvane u svojstvu svjedoka.

"U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela i kriminalistička obrada, nakon čega će osobe lišene slobode uz Izvještaj biti predate Tužilaštvu TK", kazali su iz MUP-a TK.

Iz MUP-a TK su istakli da ova akcija predstavlja nastavak planskih aktivnosti službenika Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije koji su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području TK u dužem vremenskom periodu dokumentovali više krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga.

Prilikom pomenutih aktivnosti pronađena je i oduzeta određena količina opojnih droga kokain, speed i marihuana.

(KLix.ba)
(Foto: MUP TK)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragan

12.01.2017 15:48

Kako pripadnici MUP TK mogu da vrše ptetrese u Bijeljini? Ovde nešto ne štima u tekstu.

ODGOVORITE
Name

cober

12.01.2017 16:14

Isto ko i mup RS-a u klixu usred Srajeva.Al to je viša matematika za tebe.

Name

Re

12.01.2017 16:23

Mogu sta hoce,samo kad im pokusas biznis ugroziti.