Poraz na izborima bio bi moj odlazak

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi poraz kandidata SNS na predsedničkim izborima značio njegov odlazak sa funkcije šefa Vlade.

Srbija 11.01.2017 | 15:48
Poraz na izborima bio bi moj odlazak
"Nema nikakve sumnje da poraz na predsedničkim izborima ne mora da znači odlazak svih ministara ili promenu strukture političkih stranaka u vladi, ali svakako znači moj odlazak", zaključio je Vučić, koji se nalazi u višednevnoj poseti Indiji.

Premijer Aleksandar Vučić je ranije izjavio da su predsednički izbori pitanje opredeljivanja Srbije kojim će putem ići u budućnosti.

Kako je tada naveo, ukoliko pobede “oni koji su već pobedili – Janković, Jeremić, Šešelj – to će imati značajne posledice za budućnost“.

"To znači da ljudi žele promenu politike i da smatraju da ovo što mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako nešto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio“, rekao je Vučić.

Osim toga, on je tada istakao da bi kohabitacija značila da bi predsednik “svakoga dana nešto zvocao, imao sva prava i nikakve obaveze“.

"Vlada dok radi, taj neko bi sedeo, a Nikolić to nikada nije radio, i svakoga dana bi nešto zvocao. Imao bi sva prava, nikakve obaveze. Pitam vas, a šta su uradili ti što kritikuju? Treba nam neko ko će da radi sa vladom, u mrcvarenju zemlje ne želim da učestvujem“, naveo je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Piki

11.01.2017 20:16

Trebao bi sam otici i povedi druga mileta sa sobom

ODGOVORITE