Seviljin veliki plan: Prodaj Barsi Vidala, a onda ga uzmi za siću!

Sevilja će ove zime izgleda biti jedan od najaktivnijih klubova na fudbalskom tržištu. Na stadion Ramon Sančez Pizhuan već su stigli talentovani štoper Klemon Lengle i Stevan Jovetić, a vrlo brzo njihovim putem mogao bi da krene i - Aleiš Vidal!

Fudbal 12.01.2017 | 12:00
Seviljin veliki plan: Prodaj Barsi Vidala, a onda ga uzmi za siću!
Momak koji je pre samo godinu i po dana stigao na stadion Kamp Nou u poslu vrednom 15.000.000 evra mogao bi već ovog januara da se vrati u dobro poznatu sredinu, javlja andaluzijski dnevnik Estadio Deportivo, poslovično dobro obavešten kada su dešavanja u Sevilji u pitanju.

Prvi razgovori dve strane već su obavljeni, a u Barseloni su navodno zadovoljni što bi uskoro mogli da se reše desnog beka koji nije pokazao ni trunku onoga što se od njega očekivalo. Tačnije, Vidal je bio viđen kao logična zamena za Danija Alvesa.

I Vidalu se, ističe se, sviđa ideja o povratku u Sevilju, gde je pružao najbolje partije u karijeri. Upravo iz tog razloga intenzivno se radi na sklapanju dogovora, a formula je svima dobro poznata - pozajmica, uz opciju kupovine na kraju sezone. I to za sumu između 7.000.000 i 10.000.000 evra.

Vidal je ove sezone odigrao ukupno 450 minuta u svim takmičenjima, odnosno svih pet utakmica koje je bio u sastavu proveo je sve vreme na terenu. Za njega su se ove zime interesovali i Galatasaraj i Fenerbahče, pored ostalih klubova. 

U međuvremenu Sevilju bi mogao da napusti Salvatore Sirigu. Prekaljeni italijanski golman ulazi u poslednjih šest meseci ugovora, a nije se baš dosad naigrao. Od Nice je dobio ponudu kakva se retko propušta - ugovor na tri i po godine. Samo je potrebno da od Sevilje dobije čiste papire. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar