Vasić: Ujedinjenje sa Srbijom jedna od lošijih varijanti!?

Bez obzira što su mnoge realnosti daleko od današnjeg dana, o njima treba raspravljati i razmišljati.

Republika Srpska 11.01.2017 | 14:47
Vasić: Ujedinjenje sa Srbijom jedna od lošijih varijanti!?
Srbija već redeničkim decenijama pokazuje da ne umije da odnjeguje vođe koji će uobličiti državnu i nacionalnu politiku i koja će, potom, biti prihvaćena od Naroda. I koja će biti realna, stabilna i prosperitetna za Srbe.

Posljedica toga su dvije greške sa Jugoslavijama kao i katastrofalna improvizatorska sekvenca sa Svim Srbima u Jednoj Državi.

Gdje se od Srba, na Srpskoj Zemlji zadržala samo Republika Srpska. Gdje je Srbija izgubila i Kosovo. A na putu je da počne da gubi i Vojvodinu.

Dodik je, uz Deveti Januar, pomenuo i ujedinjenje Srpske sa Srbijom.

Bez obzira što je to daleka opcija i što Nacionalna Politika Srpske još nije ni počela da se formuliše, treba reći da je ta mogućnost na drugom mjestu najlošijih varijanti dugoročnog rješenja za Republiku Srpsku.

Na prvom mjestu je Unitarizacija BiH i nestanak Srpske.

Srpska treba da ostane Druga Srpska Država.

I da postane samostalna i nezavisna Srpska Država.

Kada bi se, u dogledno vrijeme, pojavila takva mogućnost, dogodilo bi se sljedeće.

● Srbija bi, u predvečerje tog događaja, bila ponižavana i ucjenjivana.

● Iselila bi se Srpska u Beograd. Kao Jug Srbije.

● Srbija bi nešto morala da da za to ujedinjenje.

● Srbija bi sama sebi produžila optuživanje za Agresiju i Genocid po cijeloj SFRJ.

Nu.

Ta opcija je nerealna zbog jedne jedine činjenice.
Cilj je, od početka bio, da se Srbi s ove strane Drine protjeraju, pretjeraju ili istrijebe. A da se Srbija raskomada.

Niko neće stati na pola puta.

I taj proces će po svaku cijenu nastojati da se nastavi.
Lakše će ići dalje komadanje Srbije nego nestanak Srpske.
Stoga ne treba uzimati u obzir nikakvo ujedinjenje, prisajedinjenje, ili utapanje Srpske.

Orijentiri za Srpsku su.

● Povratak izvornih dejtonskih nadležnosti.

● Uspostava dejtonske institucionalne strukture

● Samostalnost Srpske. U okviru Dejtona ili izvan BiH.


Autor: Rajko Vasić

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Plan b

11.01.2017 13:55

Ko ce cuvati granicu te drzave?

ODGOVORITE
Name

Russia

11.01.2017 14:08

Russia, Serbia and Serb Republic

Name

Miladin

11.01.2017 14:09

On sigurno neće -kao ni članovi snsd-a.

Name

Peki

11.01.2017 14:11

To bi bilo najbolja varijanta tu pripojiti Sjever Kosova i Crnu Goru to bi bila najaca drzava na Balkanu uz rusko oruzje

Name

Djekna

11.01.2017 14:02

I ovaj napustio olupinu.

ODGOVORITE
Name

Poreska uprava RS

11.01.2017 14:06

Postovani, obavjestavamo vas da smo dobili novi posao, vrijedan nekoliko stotina hiljadam KM, u drzavnoj instituciji Poreska uprava RS, zakljucno sa 2016 godinom. Prointer kao firma od povjeranja vlade i presednika RS, kao i njegovog sina Igora, u najvecem interesu RS, ce posao odraditi casno i posteno ako im dozvoli Zora V. sa svojim saradnicima jer stalno zakera za izmjenama plana nabavki. Ovime jos jednom dokazujemo da smo najbolji izbor za drzavna i javna preduzeca, fondove, agencije i da cemo za nasu Republiku Srpsku uraditi sve casno i lijepo. Isto tako, marljivo smo sa pomenutim preduzecima i institucijama dogovorili plan nabavki i aktivnosti za 2017 godinu cime cemo dokazati da ICT (racunari, mreze, stampaci i programi) imaju buducnost. Na ovaj nacin smo dodatno poboljsali konkurentnost na trzistu, pa Lanaco i Nites vise nisu jedini koji rade u interesu RS i time dodatno doprinijeli razvoju trzista. Sve najbolje od ICT vam zelimo u Novoj Godini PR sluzba kompanije Prointer, presednik RS i sin Igor sa saradnicima. Zivio ti nama Rajkane.

ODGOVORITE
Name

Nesretni korisnik Prointer rjesenja

11.01.2017 14:33

Bravo za Prointer, jos jednom ste pokazali da ste najbolji i bez obzira na price da nemate pojma, da ste gomila, da sin Igor vas gura gdje stigne, da ste bahati i bezobrazni, da ni jedan posao niste zavrsili, da ste u stanju da prodate jedno te isto po nekoliko puta, da pljujete po svima osim po sebi, da radite samo gdje partija burgija, da se prestavljate kao firma sa kojom svi treba da rade jer je to u interesu republike sprske itd. Cestitamo i nadam se da ce te otjerati Lanaco jer dosta je on predhodnih godina otimao i pljackao, vrijeme je za druge.

Name

HET

11.01.2017 14:54

Joj nama su ovi Prointer instalirali neke stampace i kopire, pa to nista ne radi kako treba, i stalno neki problemi. A platili smo kazu u ekonomskom sektoru kao da smo narucili stampariju kakvu imaju Nezavisne novine.

Name

Fond Zdravstva

11.01.2017 15:28

A tek sta nama rade i prodaju. Sefica Dragana se ubi potpisujuc zapisnike jer ako promasi jedan Kusturic je rekao da ce odma leti sa pozicije pa nece biti vise dodatne zarade dok se odradjuje posao koji bi trebali dobavljaci poput Lanaca i Prointera da rade. A tek E-knjizica koju spremaju, e to ce nam jeb...t kevu.

Name

Gledajte To S Vedrije Strane

11.01.2017 15:53

Ne morate da zaposljavate cistacicu jer iza sina Igora ne ostaje nista. A tek iza oca njegovoga to je za pricu. Ako vam se on instalira skupa sa kumovima koji se nakace na ziro racun od vas nece ostati nista

Name

???

11.01.2017 14:13

Evo ga i Vasić fulio dilera...

ODGOVORITE
Name

Gul mer

11.01.2017 18:26

Kad tebe vidim i cujem zlo mi dodje fosilu...

Name

рибар

11.01.2017 14:18

Одњеговала је Србија Коштуницу. Он је успио да жуте, црвене и црне натјера да усвоје нови Устав Србије и да Војводина после Устава има "статут" Успио је да за 2,5 година власти да смањи дуг Србије са 14,5 милијарди евра, на 9,5 милијарди евра(данашњи дуг око 26 милијарди евра), успио је да одкупи Телеком Србије и Српке, да.................... Замислите шта би урадио за ових 8-9 година како се повукао? Замислите данас да је на власти у Србији Коштуница, поред овако јаког Путина и Кине? Нажалост, у његово доба је Русија тек била у успону, па га нису могли заштитити од наших крволока и издајника, потпомогнутих оним који су изазвали на овим просторима све ратове, пљачку стотина милијарди евра имовине, намјерно уништавање привреде и биједу народа.

ODGOVORITE
Name

Moja želja..

11.01.2017 14:20

Eh da nas hoće okupirati neka velika sila, pa da uvede svoje zakone, svoja pravila igre ista za svakoga pojedinca, pa da vas onda vidim i vas tajkune i vas političare šta vrijedite?

ODGOVORITE
Name

domacica

11.01.2017 14:27

Pletem carape od vune i slusam ovog gospodina. E moj gospodine, od realnosti ste Vi daleko.. A predvidjate buducnost!!

ODGOVORITE
Name

road runner

11.01.2017 14:34

Rajko ti si svoje rekao kad si studente nazvao kopiladima,svako pametan na tvom mjestu se nebi vise pojavljivao u javnosti,...

ODGOVORITE
Name

koo

11.01.2017 14:48

Sta nam isprica cica, nist anisam skonto... Dal da idem il da ostanem. "Ciji je to cilj bio protjerati Srbe iz BiH"? Ko je dobio 49% teritorija? RS ima jako veliku autonomiju, samo sto nemate postenih ljudi da vas vode, ne znaci da su drugi protiv vas ili da vas nedaj boze istjebiti hoce.

ODGOVORITE
Name

Milan

11.01.2017 14:54

Sve neki analiticari ,samo sto niko nece da pise da Srbi Bioloski izumiru i masovno se iseljava iz RS !

ODGOVORITE
Name

КОЈИ ТЕКСТОВИ?!?

11.01.2017 15:20

Предлажем да се ујединимо са Кроацијом.

ODGOVORITE
Name

borac

11.01.2017 16:04

Zasto bar ne cutis tvoja rijec ne vazi ni u tvojoj stranci a kamo li kod naroda.

ODGOVORITE
Name

gavrilo

11.01.2017 17:35

Ajd Rajkane,prestani više ako Boga znaš.Čovjek da iz kože iskoči od srbovanja i svetosavlja ovih socijal-demokrata.A svi u mješovitim brakovima i ateisti..

ODGOVORITE
Name

ludilo

11.01.2017 22:15

Ovo je ludilo.Na čemu su ovi majke im ga...

ODGOVORITE
Name

Brzi

12.01.2017 11:02

Nije popio redovnu dozu.