Video: Lijepa MMA zvijezda na putu oporavka...!

Dno je čvrst temelj za obnavljanje života! Ronda Rouzi, profesionalni borac mešovitim borilačkim veštinama, objavila je na Instagramu poruku koja je obradovala njene navijače ali ih je i ostavila bez očekivanog odgovora o nastavku MMA karijere.

Ostali sportovi 14.01.2017 | 10:15
Video: Lijepa MMA zvijezda na putu oporavka...!
Ona je citirala poznatu rečenicu britanske spisateljice Džoane Rouling, poznate po romanima o čarobnjaku Hariju Poteru.

"Kada sam dotakla dno, ono je postalo čvrst temenj na kojem sam obnovila svoj život", citirala je Rouzi.

Njena izjava nije odgovorila navijačima na pitanje da li će se vraćati u oktagon, ali je najvećem broju drago što će njihova miljenica ustati nakon novog životnog nokdauna.

Rouzi je bila prva Amerikanka koja je osvojila olimpijsku medalju u džudou i to bronzanu u Pekingu 2008, nakon čeka je odlučila da se oproba u mešovitim borilačkim veštinama.

Bila je više nego uspešna, pa je uz učinak 12-0 sve do novembra 2015. bila neporažena šampionka bantam kategorije MMA.

Njen pobednički niz prekinut je kružnim udaracem noge u glavu njene tadašnje rivalke Holi Holm, koji je ostavio Rouzi nokautiranu i bez šampionskog pojasa.Od tog trenutka ništa više nije bilo isto.

Ronda je priznala da je čak razmišljala o samoubistvu i da su joj bili potrebni meseci da oporavi razbijeni moral. Ona se tada povukla, ali je nešto više od godinu dana kasnije odlučila da se vrati u ring i to protiv Amande Nunjez.

Povratak nije prošao kako je Amerikanka planirala. Velika očekivanja okončana su poražavajućom borbom, jer je sudija tog duela bio prinuđen da Nunjezovoj dodeli pobedu nakon svega 48 sekundi.

Rouzi jednostavno nije uspevala da odgovori na serije udaraca koje je Brazilka upućivala.Njena karijera MMA borca dovedena je u pitanje drugim uzastopnim porazom, nakon kojeg je izjavila:

"Želela sam da se vratim, ne samo borbama već i pobeđivanju. To je bila moja najveća okupacija u poslednjih godinu dana, ali nekada, koliko god truda i rada uložite, to nije dovoljno i stvari nekad ne idu kako ste planirali. Treba mi vremena da razmislim o budućnosti. Hvala vam na poverenju i razumevanju", rekla je Rouzi nakon pobede Nunjezove.

I dalje se nagađa da li će se dvadesetdevetogodišnja Amerikanka vratiti u oktagon ili će započeti novu karijeru. Neki smatraju da je Holivud njena sledeća destinacija jer je već učestvovala u nekoliko filmova. Ipak, veliki broj se i dalje nada da će videti nekada suverenu vladarku ženskog MMA ponovo u ringu.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar