Ujak nudi nagradu za informacije o nestalom sestriću

"Iskreno se nadamo da je naš Alen dobro. Slobodno napišite da nudim novčanu nagradu za informacije koje bi pomogle da on bude pronađen."

Republika Srpska 10.01.2017 | 07:57
Ujak nudi nagradu za informacije o nestalom sestriću
To je u ispovijesti za "Nezavisne" rekao Miroslav Subašić, ujak dvadesetosmogodišnjeg Banjalučanina Alena Dančića, konobara, koji je posljednji put viđen u noći između 5. i 6. januara.

Njegovi rodbina i prijatelji u su strahu jer je ostavio oproštajno pismo u kafiću "Pećina", nedaleko od autobuske stanice u Banjaluci, u kojem je radio.

U tom kafiću nisu htjeli ništa komentarisati.

Priča se da je, navodno, zapao u kockarske dugove, ali to niko nije mogao zvanično da potvrdi. Dančića, koji ima i kćerkicu, svi opisuju kao dobrog, poštenog mladića, koji nije imao većih problema.

Nekada je igrao i fudbal, za koji je vrlo talentovan, a nalazio je vremena i da volontira i pomaže drugima.

Njegovi najbliži pozivaju ga da dođe kući te mu poručuju da nije sam.

Nadaju se da nije učinio ono što je naveo u oproštajnom pismu, u kojem je napisao da će sebi presuditi.

"Iskreno da vam kažem, u pismu je naveo nešto čega se plašimo. Ne znam šta da vam kažem, nadamo se da to nije to", rekao nam je Subašić, inače predsjednik Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", u kojem je i Alen jedno vrijeme volontirao.

On kaže da je porodica danas ujutru saznala da su, u blizini Policijske stanice Lazarevo, prije nekoliko dana pronađeni Alenova lična karta i telefon.

To je čula i Sanja Kesar, koja je nekada bila Dančićeva radna kolegica.

"O njemu mogu da kažem samo sve najbolje. On vam je dobar, pošten momak, odgovoran radnik, vrijedan mladić, koji zrelo razmišlja. Iskreno se nadam da će se pojaviti i da će se sve ovo srećno završiti", navela je Kesarova.

Iz policije su naveli da im je nestanak Dančića prijavljen 6. januara.

Policijski službenici preduzimaju sve potre Policija, rodbina i prijatelji već danima pokušavaju naći bilo šta što bi ih dovelo do Alena, ali do sada im to nije pošlo za rukom.

Osim mobilnog telefona i lične karte, koji su pronađeni, nije uočeno ništa drugo što bi pomoglo u otkrivanju mjesta gdje bi se mogao nalaziti.

Svi zajedno mole Banjalučane, ako imaju bilo kakvu informaciju o ovom mladiću, da to prijave policiji.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

no toxicomany

10.01.2017 08:37

KLADIONICE SU VELIKO ZLO, DRŽAVA MORA TU POŠAST MAXIMALNO OPTERETITI I OPOREZOVATI, UŽAS.

ODGOVORITE
Name

Logika...

10.01.2017 09:26

Ne trazite dzaba. Sve je jasno. Konobar...dugovi...kocka. Idemo dalje. I danas je suncan dan mada u minusu...

ODGOVORITE
Name

Maja

10.01.2017 10:49

Čij nudi nagradu, pa nije on pašče. Mada i razumijem, kad su ljudi u tako teškim situacijama, hvataju se i za slamku. Samo da je živ.

ODGOVORITE