Borci su živote ugradili u temelje Republike Srpske

Dan Republike Srpske u Srpcu je obilježen u znaku odavanja pošte onima koji su i najzaslužniji za njeno stvaranje – poginulim borcima poslednjeg otadžbinsko-odbranbenog rata.

Republika Srpska 09.01.2017 | 13:45
Borci su živote ugradili u temelje Republike Srpske
Zgrada opštinske uprave i sva javna preduzeća i ustanove na području ove opštine jutros su osvanuli sa istaknutim državnim zastavama.

Nakon okupljanja na Gradskom trgu ispred javne ustanove Centar za kulturu i sport,  kolona građana  je šetnjom glavnom ulicom stigla pred Centralno spomen-obilježje gdje su delegacije opštine i opštinske boračke organizacije položile cvijeće i zapalile svijeće poginulim borcima u svim proteklim ratovima.



„U proteklom odbranbeno-otadžbinskom ratu iz opštine Srbac učestvovalo je 4.300 boraca od kojih je njih 120 dalo svoje živote u odbrani srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske, a još se traga za 10 nestalih boraca. Oko 500 učesnika rata teže je ili lakše ranjeno“, rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Duško Mitrić.

On je dodao da je upravo današnji praznik  prilika da se sjetimo srpskih junaka, ali i da još jednom pokažemo da je upravo zbog njih i onih koji su dali svoje živote, obaveza sadašnje i budućih generacija da čuvaju Republiku Srpsku.



Zamjenik načelnik opštine Srbac, Dragan Mikić istakao je da je 25. godišnjica Republike Srpske, kao sekularni praznik, ovoga puta obilježena masovnije i radosnije nego ikada do sada.

„Slavićemo ga uvijek i tako nastaviti ovu tradiciju, kao zavjet i ponos srpskog naroda“, naglasio je  Mikić i izrazio zadovoljstvo što se i pored velike hladnoće odazvao veliki broj građana.

BN televizija (S. K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Roki

09.01.2017 14:04

Svaka vam cast. Svuda je organizovano samo u Bratuncu nije..

ODGOVORITE