Teroristi digli u vazduh postrojenje hrvatske INE

Teroristi Islamske države navodno su digli u vazduh gasno postrojenje Hajan, koje se nalazi 100 kilometara istočno od Homsa, nakon što su oko postrojenja i u njemu postavili eksploziv. Hrvatski mediji prenose da je u tom napadu uništeno i postrojenje naftne kompanije INA.

Svijet 09.01.2017 | 12:35
Teroristi digli u vazduh postrojenje hrvatske INE
Teroristi su snimak objavili na društvenim mrežama, ali o tome za sada nema službene potvrde. Kao što je vidljivo na službenim stranicama, hrvatska naftna kompanija INA je od 1998. godine učestvovala u aktivnostima istraživanja i proizvodnje u Siriji.

Kompleksna politička situacija u Siriji uticala je na položaj Ine na blokovima Afamija i Hajan, a nakon objave "više sile" 26. februara 2012. godine sve aktivnosti na spomenutim blokovima su suspendovane dok se okolnosti ne promene.



Takođe, INA na svojim stranicama piše kako je zahvaljujući istraživanjima na bloku Hajan objavila šest komercijalnih otkrića (Džihar, Al Mahr, Džazal, Palmira, Mustadira i Mazrur) sa značajnim nalazištima rezervi nafte, kondenzata i gasa.

Kako bi na tom prostoru mogle da se sprovode naftne operacije osnovana je kompanija HPC (Hayan Petroleum Company), zajednička kompanija Ine (izvođač) i GPC-a (General Petroleum Company), no zbog objave rata Inina djelatnost na polju Hayan trajala je samo 57 dana u 2012. godini, piše "Jutarnji list".

Izvor: Jutarnji list

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Aha

09.01.2017 11:49

Treba sve to protjerati iz arapskih zalja isto kao sto orban i onaj češki žele protjerati muslimane.

ODGOVORITE
Name

Muslimane ili Arape?

09.01.2017 14:11

Da li imas djecu sa stricevkom? Da li ti jedes rizu s bobom? Da li ti pusis hasis? Da li ti sjedis 40 godina i cekas socijalnu sa svojim zenama i unucadima? INA radi u zoni visokog rizika i placa sve dadzbine.

Name

Cicko

09.01.2017 23:33

T hrvati prave sranje samo da bi bili primeceni,mnogo su zapostavljeni,kolinda pred bijelom kucom u Vasingtonu(npr)Bolje bi joj da se sastala sa Nasim Vojvodom Vojislavom Seseljom,ja mislim da bi zemaljska kuga gorela od vijesti,a koliko su licemjerni vjerujem i u tu mogucnost..

ODGOVORITE