FA kup: Jokanov Fulam siguran, Plimut odoleo Liverpulu! Čelsi i Totenhem sigurni!

Fudbaleri Fulama plasirali su se u šesnaestinu finala FA Kupa pobedom nad Kardifom sa 2:1. Četvrtoligaš odoleo na Enfildu! Fudbaleri Liverpula i Plimuta odigrali su bez golova na Enfildu, u okviru šesnaestine finala FA kupa. Fudbaleri Fulama, Čelsija i Midlsbroa plasirali su se u šesnaestinu finala FA kupa. Sparsi kod kuće savladali Aston Vilu! Fudbaleri Totenhema plasirali su se u šesnaestinu finala FA kupa, pošto su na 'Vajt Hart Lejnu' savladali Aston Vilu – 2:0 (0:0).

Fudbal 09.01.2017 | 09:00
FA kup: Jokanov Fulam siguran, Plimut odoleo Liverpulu! Čelsi i Totenhem sigurni!
Ekipa Slaviše Jokanovića gubila je od osmog minuta golom Pilkingotna, ali je potom preuzela inicijativu.

Izjednačenje je stiglo šest minuta kasnije preko Johansena, a u 33. minutu konačan rezultat doneo je 16-godišnji Sesenjon.

I u nastavku Fulam je dominirao, imao čak 17 udaraca ka golu, od toga osam u okvir, ali nije uspeo da stigne do ubedljivijeg trijumfa.

Četvrtoligaš odoleo na Enfildu! Fudbaleri Liverpula i Plimuta odigrali su bez golova na Enfildu, u okviru šesnaestine finala FA kupa.

Menadžer Jirgen Klop izveo je najmlađi sastav u istoriji kluba, ali nije uspeo da dođe do pobede, pa će dva tima odigrati revanš na stadionu u Plimutu.

Iako je domaći tim bio bolji protivnik, gosti su uspeli da pariraju tokom celog meča i za prolaz u dalje takmičenje boriće se na svom terenu.

Mogli su ’Redsi’ do gola u prvom delu meča, ali je sudija poništio pogodak Divoka Origija pošto je prethodno dosudio prekršaj belgijskog reprezentativca.

Liverpul je do kraja imao niz prilika koje nije znao da iskoristi, čak 20 više udaraca imali su ka protivničkom golu, ali je četvoroligaš odoleo na Enfildu pa će u narednom meču ova dva tima imati prednost domaćeg terena.

Plimut je tokom 131 godine duge istorije kluba igrao polufinale 1983/1984 i četvrtfinale 2006/2007.

Hteo je najbolje, a ispalo je...

Ne može se reći najgore, jer će Liverpul imati još jednu priliku, ali će u zgusnutoj sezoni Jirgen Klop morati da spremi dodatni meč protiv Plimuta, u trećem kolu FA kupa.

Liverpul - Plimut 0:0!

Engleski fudbal možda nije najbolji, međutim bez sumnje je najatraktivniji na svetu. Rezultat kojim se završila utakmica pred 53.000 navijača na Enfildu predstavlja najveće iznenađenje u moru odigranih utakmica najmasovnijeg ostrvskog takmičenja.

Član Lige 2, četvrtog ranga takmičenja, uspeo je da odoli napadima Liverpula i da obezbedi revanš na svom Houm parku. Za razliku od "redsa", koji su takmičenje u FA kupu počeli od treće runde, Plimutu je duel protiv slavnog kluba bio četvrti ove sezone u borbi za prestižni trofej.

U prvom kolu eliminisali su u gostima Mensfild Taun (1:2), a u drugom Njuport Kautri iz drugog pokušaja. U Plimutu je bilo 0:0, dok je revanš završen 1:0 posle produžetaka.

Klop je želeo da odmori glavne snage, kako bi odlučujuće okršaje u trci za trofej Premijer lige dočekali odmorni i spremni. Verovao je da je protiv četvrtoligaša na domaćem terenu dovoljno da izvede rezerviste.

Pogrešio je!

Midlsbro je na svom terenu s 3:0 pobedio Šefild vensdej, a golove za trijumf premijerligaša postigli su Grant Lidbiter u 58. minutu, Alvaro Negredo u 67. i Marten de Run u sudijskoj nadoknadi vremena.

Midlsbro je utakmicu završio s desetoricom igrača, pošto je Danijel Ajala u 59. minutu dobio direktan crveni karton.

Čelsi je na stadionu Stamford bridž u kombinovanom sastavu lako pobedio trećeligaša Piterboro sa 4:1.

Lider Premijer lige je poveo golom Pedra u 18. minutu, da bi Miši Batšuaji u 42. duplirao prednost. Početkom drugog poluvremena, odnosno u 52. minutu Vilijan je povisio na 3:0, da bi Piterboro u 70. preko Toma Nikolsa došao do jedinog gola na utakmici.

Konačan rezultat postavio je Pedro svojim drugim golom u 75. minutu.

Čelsi je od 67. minuta imao desetoricu igrača na terenu, pošto je kapiten Džon Teri dobio direktan crveni karton.

Sparsi kod kuće savladali Aston Vilu! Fudbaleri Totenhema plasirali su se u šesnaestinu finala FA kupa, pošto su na 'Vajt Hart Lejnu' savladali Aston Vilu – 2:0 (0:0).

Ekipa Maurisija Poćetina prilično se namučila pred svojim navijačima, ali je na kraju ipak uspela da dođe do plasmana.

Prvi gol postigao je Ben Dejvis u 71. minutu posle centaršuta Kevina Nkudua.

Samo devet minuta kasnije, Musa Sisoko ulazi u šesnaesterac gostiju i šalje loptu usamljenom napadaču ’Pevaca’, a bivši fudbaler Leverkuzena lako matira golmana gostujuće ekipe.

U sledećem kolu kupa ustanovljenog pre 146 godina učestvovaće 32 ekipe. Žreb će biti održan u ponedeljak, a utakmice će biti zakazane za 27. januar.

Trofej brani Mančester junajted.

FA Kup, treće kolo:

nedelja:

Kardif – Fulam 1:2
Liverpul -Plejmaut 0:0
Čelsi – Piterboro 4:1
Midlsbro -Šefild 3:0
Totenhem – Aston Vila 2:0

subota:

Mančester junajted - Reding 4:0
Akrington - Luton 2:1
Berou - Rohdejl 0:2
Birmingem - Njukasl 1:1
Blekpul - Barnsli 0:0
Bolton - Kristal Palas 0:0
Brentford - Istlej 5:1
Brajton - MK Dons 2:0
Bristol Siti - Flitvud 0:0
Everton - Lester 1:2
Hadersfild - Port Vejl 4:0
Hal - Svonsi 2:0
Ipsvič - Linkoln Siti 2.2
Milvol - Bornmut 3:0
Norič - Sautempton 2:2
KPR - Blekburn 1:2
Roteram - Oksford junajted 2:3
Stouk - Vulverhempton 0:2
Sanderlend - Barnli 0:0
Saton - Vimbldon 0:0
Votford - Barton 2:0
VBA - Derbi 1:2
Vigan - Notingem 2:0
Vikomb - Stourbridž 2:1
Preston - Arsenal 1:2

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar