ITA: Perišić nastavio Interov niz! Roma sigurna i Juve lako, Baka slomio Kaljari!

Fudbaleri Intera pobedili su na gostovanju Udineze sa 2:1 (1:1) u prvom nedeljnom meču 19. kola italijanske Serije A. Imobile u 90, Roma se približiva Juventusu! Ekipe Atalante, Rome i Lacija ostvarili su pobede u 19. kolu italijanske Serije A. Baka u finišu srušio Kaljari! Fudbaleri Milana pobedili su na svom terenu Kaljari sa 1:0. Juve lagano sa Bolonjom, ponovo na +4! Fudbaleri Juventusa pobedili su na svom terenu Bolonju sa 3:0 u poslednjoj nedeljnoj utakmici 19. kola italijanske Serije A.

Fudbal 09.01.2017 | 08:30
ITA: Perišić nastavio Interov niz! Roma sigurna i Juve lako, Baka slomio Kaljari!
Nerazuri su do trijumfa stigli posle preokreta, za koji je zaslužan io Ivan Perišić.

Domaći su poveli u 17. minutu kada je Jankto pogodio na asistenciju Samira. Rezultat je poravnao Perišić u sudijskoj nadoknadi, a asistirao mu je Ikardi.

Takav rezultat na semaforu je stajao do tri minuta pre kraja kada se Perišić još jednom upisuje u strelce i donosi važna tri boda svom timu.

Nerazuri su nastavili pobednički niz od četiri trijumfa i nalaze se na šestom mestu sa 33 boda, dok bod manje ima Atalanta sa mečom manje.

Udinezeu je ovo drugi meč zaredom bez pobede i na 11. je mesto sa 25 bodova.

Fudbaleri Rome savladali su u gostima ekipu Đenoe i sada zauzimaju drugo mesto na tabeli sa bodom manje od prvoplasiranog Juventusa.

Ekipa Lučijana Splaetija do pobede je došla autogolom Armanda Ice u 36. minutu meča.

Srpski fudbaler Darko Lazović bio je u timu Đenovljana do 78. minuta, dok je Nikola Ninković igrao do 62.

Đenova je upisala i treći poraz i nalazi se na trinaestom mestu na tabeli.

Lacio je na svom terenu minimalnim rezultatom savladao Krotone – 1:0.

Italijanski napadač Ćiro Imobile u 90. minutu postigao je pogodak i doneo svojoj ekipi vredna tri boda koja ih vodi do četvrte pozicije na tabeli.

Srpski fudbaleri Dušan Basta i Sergej Milinković -Savić odigrali su ceo meč za rimski klub.

Atalanta je bila ubedljiva na gostovanju Kjevu u Veroni i pobedila sa 4:1.

Dvostruki strelac bio je Alehandro Gomes, u četvrtom i 23. minutu, dok su po pogodak postigli Andrea Konti u 42. i Remo Frojler u 69. Gol za Kjevo u 62. postigao je Serđo Pelisije. Srpski fudbaler Ivan Radovanović odigrao je ceo meč za ekipu Kjeva, dok je Aleksandar Pešić bio na klupi Atalante.

Atalanta je ovom pobedom izbila na peto mesto sa 35 bodova.

Nerešeno bez golova bilo je i u utakmici između Sasuola i Torina u Ređo Emiliji. Adem Ljajić igrao je za torinski klub do 68. minuta, dok je Saša Lukić bio na klupi.

Baka u finišu srušio Kaljari! Fudbaleri Milana pobedili su na svom terenu Kaljari sa 1:0 u 19. kolu italijanske Serije A.

Jedini gol na utakmici postigao je Karlos Baka u 88. minutu na asistenciju Djanluke Lapadule.

"Rosoneri" su na stadionu "Djuzepe Meaca" u potpunosti nadigrali Kaljari, ali sve do samog kraja utakmice nisu uspeli da dodju do gola.

Ekipa Vinčenca Montele je imala čak 28 šuteva, ali svega četiri u okvir gola, dok je Kaljari s druge strane sedam puta prepretio Djanluidjiju Donarumi, ali je golman Milana samo jednom morao da intervenise.

Milan je peti na tabeli Serije A sa 36 bodova, dok je Kaljari 14. sa 23.

Juventus je pred svojim navijačima poveo golom Gonsala Iguaina u sedmom minutu, da bi Paulo Dibala samo u 41. iz jedanaesterca duplirao vodjstvo "stare dame".

U drugom poluvremenu Juventus je drugim golom Iguaina u 55. minutu rešio utakmicu i tako nastavio seriju pobeda u Seriji A.

Alegrijev Juve piše istoriju! Rutinski, protiv Bolonje, "Stara dama" stigla do jubilarne 26. uzastopne prvenstvene pobede na svom stadionu.

"Juventus Arena" je neosvojiva tvrđava za sve italijanske klubove!

Petostruki uzastopni osvajač "Skudeta" protiv Bolonje ostvario je 26. uzastopni domaći trijumf, što niko nikada od ekipa na "Čizmi" nije do sada uspeo da ostvari.

JUVENTUS - BOLONJA 3:0 (2:0)

Nije dugo trebalo "bjankonerima" da povedu. Samo sedam minuta izdržali su fudbaleri Bolonje, a onda je najbolji strelac Juventusa Gonzalo Iguain matirao Antonija Mirantea. Asistent je bio Miralem Pjanić, a bilo je to njegovo peto ovosezonsko proigravanje za pogodak.

Iako su gosti nakon primljenog gola zaigrali odlučnije, pet minuta pred odlazak na odmor Juventus je duplirao prednost i tako već u ranoj fazi rešio meč.

Neoprezan je bio Marios Ikonomu, srušio Marka Sturara, dileme oko nastrože kazne nije bilo, a Paolo Dibala bio je siguran sa 11 metara za 2:0.

Nije bilo previše uzbuđenja u nastavku. Domaći zadovoljni vođstvom nisu želeli previše da se umaraju, dok gosti nisu mogli da zaprete. Ipak, viđen je još jedan pogodak u mreži Bolonje.

Iguain je drugim golom, ukupno 12. ove sezone, potvrdio trijumf Torineza u 54. minutu. Bio je to njegov peti pogodak na četiri meča protiv Bolonje.

U 81. minutu priliku da debituje za Juventus dobio je Tomas Rinkon, zimsko pojačanje iz Đenove, koji je u igru ušao umesto Samija Kedire.

Naredni domaći meč torinski crno-beli igraće 22. januara protiv Lacija, gde će tražiti 27. pobedu u nizu pred svojim navijačima.

Večerašnjim trijumfom "Stada dama" ponovo je stekla četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu, uz utakmicu manje.

SERIJA A - 19. KOLO:

Udineze - Inter 1:2 (1:1)
/Jankto 17 - Perišić 45+2, 87/

Kjevo - Atalanta 1:4 (0:3)
/Pelisijer 62 - Gomez 4, 23, Konti 42, Frojler 69/

Đenova - Roma 0:1 (0:1)
/Ico 36 autogol/

Lacio - Krotone 1:0 (0:0)
/Imobile 90/

Sasuolo - Torino 0:0

Milan - Kaljari 1:0 (0:0)
/Baka 88/

Juventus - Bolonja 3:0 (2:0)
/Iguain 7, 54, Dibala 41 pen/

Odigrano u subotu:

Empoli - Palermo 1:0 (0:0)
/Makarone 78 pen/

Napoli - Sampdorija 2:1 (0:1)
/Gabjadini 77, Toneli 90+5 - Hisaj 30/

Odloženo:

Peskara - Fiorentina

TABELA: Juventus (-1) 45, Roma 41, Napoli 38, Lacio 37, Milan (-1) 36, Atalanta 35, Inter 33, Torino 29, Fiorentina (-1) 27, Udineze 25, Kjevo 25, Đenova 23, Sampdorija 23, Kaljari 23, Bolonja (-1) 20, Sasuolo 18, Empoli 17, Palermo 10, Krotone (-1) 9, Peskara (-1) 9.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar