ŠPA: ''Nula'' Bilbaa, pobjeda Betisa, Selta lako! Magija Mesija samo za bod!

Fudbaleri Atletik Bilbaa i Alavesa odigrali su meč bez golova u okviru 17. kola španske Primere. Pobeda Betisa kod kuće, igrao i Brašanac! Fudbaleri Betisa savladali su na svom stadionu ekipu Leganesa. Selta rutinski sa Malagom! Fudbaleri Selte pobedili su na svom terenu Malagu s 3:1. Fudbaleri Barselone bili su na korak od poraza, ali je Lionel Mesi još jednom potvrdio zbog čega ga smatraju najboljim u istoriji.

Fudbal 09.01.2017 | 08:00
ŠPA: ''Nula'' Bilbaa, pobjeda Betisa, Selta lako! Magija Mesija samo za bod!
Tim iz Bilbaa je nastvaio sa promenljivim partijama i nalazi se na sedmom mestu na tabeli sa 27 bodova, a Alaves ima pet manje i na 11. je mestu.

Srpski fudbaler Aleksandara Katai u igru za gostujući tim ušao je u 74. minutu, dok je Aleksandar Pantić bio na klupi tokom svih 90 minuta.

U narednom kolu Atletik Bilbao gostuje Leganesu, a Alaves putuje u Vigo Selti.

Pobeda Betisa kod kuće, igrao i Brašanac! Fudbaleri Betisa savladali su na svom stadionu ekipu Leganesa

Domaći tim do pobede je došao tek u drugom poluvremenu. Vodeći pogodak postigao je Ruben Kastro u 51. minutu. On je do osmog pogotka u Primeri ove sezone, došao posle sjajnog pasa Danijela Sebaljosa.

Konačan rezultat postavio je italijanski fudbaler Kristijano Pićini, pet minuta pre kraja susreta.

Bivši fudbaler Partizana Darko Brašanac ušao je u igru u 66, minutu zamnevši Brazilca Petroša.

Ovim trijumfom Betis se učvrstio na 14. mestu na tabeli, dok je Leganes na 12. poziciji sa 16 osvojenih bodova.

Selta rutinski sa Malagom! Fudbaleri Selte pobedili su na svom terenu Malagu s 3:1.

Selta je povela u Jaga Aspasa u sedmom minutu, da bi na 2:0 povisio Danijel Vas u 60, a sve nedumice oko pobednika utakmice otklonio je Andreu Fontas u 73.

Vas je u 86. minutu nespretno reagovao posle prekida s leve strane, te je glavom s oko 10 metara savladao svog golmana.

Selta je ovo prva pobeda posle dva poraza i jednog remija, pa sada zauzima deveto mesto sa 24 boda, dok je Malaga 13. sa 21.

Mesijeva magija donela Barsi bod u Viljarealu! Fudbaleri Barselone bili su na korak od poraza, ali je Lionel Mesi još jednom potvrdio zbog čega ga smatraju najboljim u istoriji.

Fantastični Argentinac je u poslednjem minutu pogodio iz slobodnog udarca same rašlje gola domaćina i tako je doneo svojoj ekipi bod na El Madrigalu – 1:1.

Barselona je odigrala prilično loše i iako je imala mnogo veći posed lopte i mnogo više udaraca od domaćina, nije zaslužila pobedu.

Viljareal se odlično branio, a iz opasnih kontri je konstantno pretio. U 49. minutu Sansone je iz teške pozicije sjajno pogodio malu mrežu za 1:0 i delovalo je da će tako ostati sve do poslednjeg minuta kada je Mesi pokazao zašto je Mesi.

Nova, 2017. godina počela je veoma loše za igrače Barselone!

Posle poraza od Bilbaa u Kupu kralja, Lionel Mesi i saigrači kiksnuli su i tamo gde je važnije - u prvenstvu, na gostovanju Viljarealu!

Serija pobeda Katalonaca u Primeri zaustavljena je nakon samo dve utakmice (Osasuna 3:0 i Espanjol 4:1), jer je ekipa Luisa Enrikea golčinom Lionela Mesija u 90. minutu "iščupala" tek remi, kojim definitivno neće biti zadovoljna.

Domaćin je na "El Madrigalu" vodio od ekspresne kontre u 49. minutu, asistencije Alešandrea Pata i preciznog udarca Nikole Sansonea, ali se taj gol ispostavio nedovoljnim za trijumf nad velikanom sa Nou Kampa.

VILJAREAL - BARSELONA 1:1 (0:0)

Ishod utakmice možda bi bio drugačiji da je arbitar Ignjasio Iglesijas u 73. minutu dosudio očigledan penal za Barselonu zbog igranja rukom veziste domaćih Bruna u kaznenom prostoru.

Štaviše, fudbaleru Viljareala je zbog golmanske intervencije možda trebalo da sleduje i crveni karton!

Odmah potom, takođe pri rezultatu 1:0, Mesi je pogodio stativu, a samo nekoliko minuta kasnije i Viljareal je tražio penal zato što je i Maskerano rukom zaustavio loptu u svom kaznenom prostoru.

Dok se bližio kraj meča, pritisak trija Mesi - Nejmar - Suarez na gol domaćina bivao je sve jači i doneo je fenomenalan gol Argentinca iz "slobodnjaka", za konačnih 1:1.

Takvim ishodom, Barselona je ostala treća, sa bodom manje od Sevilje i pet bodova minusa u odnosu na Real, lidera. Madriđani su, pritom, odigrali i meč manje.

Sa druge strane, Viljareal je još jednom potvrdio da ove sezone može da odigra zaista dobro i da nije iznenađenje što je aktivan u trci za mesto koje vodi u Ligu šampiona. "Žuta podmornica" će sledeće kolo dočekati na petoj poziciji, sa samo bodom manje u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko.

Barsa sada ima čak pet bodova manje uz meč više od Real Madrida, dok je Viljareal na pet bodova od Barselone.

Rezultati 17. kola:

Atletik Bilbao - Alaves 0:0

Betis - Leganes 2:0 (0:0)
/Ruben Kastro 51', Pićini 85'/

Selta - Malaga 3:1 (1:0)
/Aspas 7', Vas 60', Fontas 73'/

Viljareal - Barselona 1:1 (0:0)
/Sansone 49' - Mesi 90'/

u ponedeljak:

Osasuna - Valensija (20.45)

odigrano u subotu:

Real Madrid - Granada 5:0 (4:0)
/Isko 12, 31, Benzema 20, Ronaldo 27, Kasemiro 58/

Eibar - Atletiko Madrid 0:2(0:0)
/Saul 54, Grizman 74/

Las Palmas - Sporting1:0 (0:0)
/El Žar 55/

Real Sosijedad - Sevilja 0:4 (0:2)
/Ben Jeder 25, 29, 83, Sarabija 73/

odigrano u petak:

Espanjol - Deportivo 1:1 (0:0)
/Moreno 63 - Borhes 59/


Tabela: Real (-1) 40, Sevilja 36, Barselona 35, Atletiko 31, Viljareal 30, Sosijedad 29, Bilbao 27, Las Palmas 24, Selta 24, Eibar 23, Espanjol 23, Alaves 22, Malaga 21, Betis 21, Deportivo 17, Leganes 16, Valensija (-2) 12, Sporting 12, Granad 9, Osasuna (-1) 7 bodova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar