Šta su nam poželjeli zvaničnici Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u čestitki povodom Božića poželio je da praznik Hristovog rođenja bude proslavljen u miru, dobrom zdravlju i sreći, te da sve ljude nadahne plemenitim mislima i djelima koja simbolizuju ovaj najradosniji hrišćanski praznik.

Republika Srpska 07.01.2017 | 16:51
Šta su nam poželjeli zvaničnici Srpske
Dodik je čestitke uputio Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima.

"U to ime i u toj nadi pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom žMir Božiji - Hristos se rodi!ž", navodi se u čestitki.

Čubrilović: Božić da doprinese afirmaciji porodičnih vrijednosti

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poželio je u čestitki povodom Božića da ovaj praznik bude proveden u miru, zdravlju i prazničnoj radosti.

"Neka ovaj praznik mira, nade i ljubavi, darovanih nam kroz Novorođenog Bogomladenca Hrista, budu osnovna pokretačka i stvaralačka sila u našem životu! Proslavljajući Božić i kao porodični praznik, posebno želim da njegova proslava bude najljepši doprinos stabilnosti porodice i afirmaciji njenih vrijednosti, kao osnovnoj pretpostavci našeg opstanka i sveopšteg boljitka i napretka", naveo je Čubrilović.

Čubrilović je čestitke uputio u ime Narodne skupštine i svoje ime Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom srpskom narodu, kao i svim pravoslavnim vjernicima.

"Mir Božiji, Hristos se rodi i srećna Nova godina", navodi se u čestitki povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika. /kraj/jp/sk

Cvijanović: Božić da bude afirmacija porodice

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poželjela je u čestitki povodom Božića da ovaj najradosniji hrišćanski praznik bude afirmacija porodice i njenih neprolaznih vrijednosti jer je zdrava i jaka porodica garancija zdravog i naprednog društva.

U čestitki upućenoj Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj i BiH, Cvijanovićeva je poželjela da dan Hristovog rođenja donese ljubav i mir, ličnu i porodičnu sreću.

"Mir Božiji, Hristos se rodi", navedeno je u čestitki koju je Cvijanovićeva uputila u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime.

Premijer Srpske poželjela je i da Nova godina donese stabilnost, zajedništvo i prosperitet svih građana.  

Radojičić: Neka radost Božića osvijetli srca

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uputio je danas božićnu čestitku Njegovom preosveštenstvu episkopu banjalučkom Jefremu i pravoslavnim vjernici, sa željom da radost Božića osvijetli srca i podari sreću i zadovoljstvo.

"U svoje ime i u ime Gradske uprave, upućujem vama, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Eparhije banjalučke, najiskrenije čestitke", navodi se u Radojičićevoj čestitki.

Gradonačelnik Banjaluke poželio je da radost Božića osvijetli srca i podari sreću i zadovoljstvo vjernicima.

"Uz želju da najradosniji hrišćanski praznik proslavite u miru, tradicionalnim pozdravom: žMir Božiji, Hristos se rodi!ž, želim vam svaku sreću, dobro zdravlje i napredak", navodi se u čestitki.

Davidović čestitao Božić

Direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović u čestitki povodom Božića poželio je da vitlejemska svjetlost novorođenog Sunca pravde ozari duše i srca svih i ispuni ih jevanđeljskom ljubavlju - koja bi bila osnovna pokretačka sila u životu i stvaralaštvu.

Davidović je čestitao Božić Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, pravoslavnom narodu srpskom i svim pravoslavnim vjernicima.

Drevnim vitlejemskim pozdravom mira i ljubavi "Mir Božiji, Hristos se rodi!" Davidović je poželio svima da u zdravlju i miru dočekaju praznik Roždestva Gospoda Isusa Hrista.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

lijan

07.01.2017 16:01

Koji crni zvanicnici tj poslusnici tudje politike!?

ODGOVORITE
Name

porodica

07.01.2017 16:05

Kako Cvijo da afirmišemo porodicu kad nam nedaš posao i hljeba

ODGOVORITE