Požar u Sarajevu: Jedna žrtva

U požaru koji je poslije ponoći izbio u stanu u centru Sarajeva smrtno je stradala jedna osoba, potvrdili su za N1 iz Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 05.01.2017 | 08:55
Požar u Sarajevu: Jedna žrtva
Kako su nam kazali u PVB Sarajevo, sinoć su imali dvije intervencije. U Pruščakovoj ulici na broju 5 u centru Sarajeva požar je izbio u stanu.

"Nažalost, jedna osoba je smrtno stradala u tom požaru. Radi se o starijoj osobi", kazali su iz PVB Sarajevo za N1.

Kako su nam potvrdili, dio stana je u potpunosti izgorio, a vatrogasne službe su uspjele lokalizovati i ugasiti požar.

"Dojavu smo dobili u 1:52 sati. Za četiri minute su na mjestu događaja bila dva vozila i devet vatrogasaca. Što se požara tiče, nije se proširio na ostale stanove", riječi su sarajevskih vatrogasaca.

Iz sarajevske policije nam je potvrđeno da je došlo do požara, ali nisu mogli iznostiti detalje o samom dogažaju ili eventualnom uzroku požara u kojem je jedna osoba smrtno stradala.

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Saša

05.01.2017 09:27

Užas! Koliko mi se čini, taj dio Sarajeva je priključen na gradsku toplanu, a isto tako mi se čini da u Sarajevu grijanje prestaje već oko 21 čas, pa ljudi koji bi malo duže sjedili moraju uključivati grijalice. I eto nesreće. Molio bih gradske toplane da razmisle da tokom januara grijanje radi bez prekida, ako treba izvršiti rebalans budžeta i ukinuti neke stavke. I u Republici Srpskoj bi zimski raspust trebalo produžiti na cijeli januar, proljetni nije baš toliko neophodan i može se ukinuti. Ušteda na grijanju škola bi bila ogromna i usmjerila bi se tamo gdje treba.

ODGOVORITE