Šampione, srećan ti rođendan!

Mihael Šumaher danas slavi 48. rođendan. Svi su mu poželeli isto - da izdrži i da se oporavi posle teške nesreće koju je doživeo pre tri godine na skijanju u Francuskoj.

Svijet 03.01.2017 | 14:55
Šampione, srećan ti rođendan!
Veliki šampion Mihael Šumaher danas proslavlja 48. rođendan. Ceo svet poslao mu je samo jednu poruku - da mu želi brz oporavak.

Sedmotsruki šampion Formule 1 pre tri godine na skijanju u Francuskoj doživeo je nesreću i pretrpeo teške povrede glave, zbog čega je šest meseci bio u komi. O Šumaherovom stanju od tada praktično nema informacija. Daleko od očiju javnosti oporavljao se dugo u bolnicama, a potom je otpušten na kućno lečenje u njegov dom u Švajcarskoj.

Mihael Šumaher je živ, ali je u veoma teškom stanju, a njegova porodica pokrenula je akciju "Nastavi borbu" kako bi ohrabrili sve da nikada ne odustaju.

"Želimo da kanališemo pozitivnu energiju i podršku koju Mihael i njegova porodica svakodnevno dobijaju od fanova širom sveta i motivišemo i ohrabrimo sve koji su inspirisani Šumaherovom uspešnom karijerom da nastave borbu i nikada ne odustanu", poručila je Sabine Kem, koja je zadužena ispred porodice Šumaher za odnose sa javnošću.

Inicijativa porodice Šumaher započeta je odigravanjem fudbalske utakmice, čija su sredstva uplaćena u humanitarne svrhe, a cilj je da se finansiraju i projekti za razvoj lokalne zajednice.

Sabine Kem je nekoliko puta objasnila da se o Šumaherovom stanju gotovo ništa ne zna, zbog želje porodice koja na taj način štiti svoju privatnost u trenutku Mihaelove najteže borbe u životu.

Svi ljubitelji Formule 1, i sporta uopšte, danas su čestitali na društvenim mrežama Šumaheru rođendan, i svi su mu poželeli isto - da izdrži i da se što pre oporavi.

(Mondo.ba)

Komentari / 0

Ostavite komentar