Novogodišnja želja Vedada Ibiševića...

Napadač Bosne i Hercegovine i kapiten berlinske Herte otkrio je da nema posebnih želja u Novoj godini, osim jedne...

Fudbal 03.01.2017 | 08:00
Novogodišnja želja Vedada Ibiševića...
Vedad Ibišević iza sebe ima pristojnu fudbalsku karijeru i 100 postignutih golova u njemačkoj Bundesligi. Osim toga, njegovim pogotkom "zmajevi" su osigurali nastup na Mundijalu u Brazilu, gdje se i prvi upisao u strijelce.

U intervjuu za "Dnevni avaz" se osvrnuo na netom završenu godinu.

"Šta mogu reći o 2016... Koliko se godina čini dugom, čovjek i zaboravi mnogo toga. Bilo je uspona, padova... S Hertom sam imao loše proljeće, nismo otišli ni u Ligu Evrope i, s te strane, ne mogu ništa lijepo reći. No, ova jesen bila je dobra i za klub i za mene", rekao je golgeter Herte za sarajevski list.
Na pitanje šta bi sebi poželio u 2017. godini, skroman i priseban nije imao nekih ogromnih maštarija osim možda jedne želje, koja nije nedokučiva.

"Nisam ja tip koji pretjeruje ni u čemu. Meni je najbitnije ono što je bitno svakom drugom čovjeku - zdravlje, poslovni uspjeh... ali osim toga, ogromna mi je želja krunisati karijeru još jednim odlaskom na Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. U Brazilu sam osjetio kako je lijepo biti dio svjetske smotre i sve bih dao da se to ponovi", dodao je Ibišević.

Kapiten berlinske ekipe je još priznao da ne voli da gubi.

"Ja sam takav tip čovjeka da se, kada na treningu igramo tri na tri, nerviram kada gubim. Motiva i žara u meni uvijek ima. Jedan od najvećih je da ponovo odemo na Mundijal. U Brazilu smo ostvarili istorijski uspjeh, ali smo ostali nedorečeni. I dan-danas mislim da smo tamo mogli napraviti više i zato priželjkujem priliku za drugi pokušaj", podvukao je on.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar