Plin ugušio dvije djevojke u BiH

Velika tragedija dogodila se danas u mjestu Donja Mahala kod Orašja.

Bosna i Hercegovina 31.12.2016 | 18:51
Plin ugušio dvije djevojke u BiH
Naime, oko 11.30 sati mrtve su pronađene dvije 21- godišnje djevojke koje su se, po svemu sudeći, jos noćas ugušile plinom u jednoj privatnoj porodičnoj kući.
 
Nakon što se nisu odazvali na brojne pozive, vlasnik kuće, inače otac jedne od nesretnih djevojaka, provalio je vrata i zatekao stravičan prizor.
 
One su ležale i uprkos žurnoj rekaciji ljekara, više im nije bilo spasa. Najverovatnije se radi o trovanju plinom iz peći za grijanje, koje ih je prvo omamilo pa ugušilo, piše Večernji list.

Obje su dan ranije došle iz Beča, gdje rade, kako bi zajedno proslavile Novu godinu. Jedna od njih je iz ovog kraja, a druga iz Splita.

Velika tragedija - kažu mještani. Dežurni tužilac je za sutra naložio obdukciju, kada bi se više pojedinosti moglo znati o ovom nesretnom slučaju. Istraga o cijelom slučaju je još u toku.

(Večernji list)
(Foto: Ilustracija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sara

31.12.2016 19:10

Užas

ODGOVORITE
Name

Plin

02.01.2017 00:49

Mi smo to koristili prije rata, ovdje se to slabo koristi. Mora se voditi racuna da se zraci cak iako je hladno. Sporet je najopasnije, jer se moze desiti na se ne zavrne do kraja. Sucut porodicama.

ODGOVORITE