Šta se krije ispod antarktičkog leda

Naučnici veruju da se ispod antarktičkog leda krije ogromni objekat koji bi mogao da promeni način na koji doživljavamo istoriju.

Svijet 30.12.2016 | 22:14
Šta se krije ispod antarktičkog leda
Ogromna misteriozna “anomalija” najverovatnije se nalazi ispod večnog leda u oblasti pod nazivom Vilksova zemlja.

Neki istraživači smatraju da se tu nalaze ostaci ogromnog asteroida, dva puta većeg od onog koji je zbrisao dinosauruse sa lica Zemlje.

Ako je to tačno, taj asteroid izazvao je istrebljenje u dobu perma i trijasa, koje je odnelo 96 odsto morskih stvorenja na našoj planeti i oko 70 procenata kičmenjaka.

Međutim, ljudi bujne mašte smatraju i da je reč o ogromnoj bazi NLO, pa čak i o portalu u misteriozni podzemni svet.

Inače, 2006. je NASA na Vilksovoj zemlji uočila gravitacionu anomaliju koja bi trebalo da je pokazatelj prisustva ogromnog objekta koji stoji u krateru prečnika 480 kilometara.

Naučnik koji je prvi uočio anomaliju veruje da je reč o mestu udara velikog asteroida.

“Ovaj udar bio je veći od onog koji je istrebio dinosauruse i verovatno je izazvao ogromnu štetu”, kaže Ralf fon Frese, profesor geologije Univerziteta u Ohaju.

Izvor: NYPOST.COM
Foto: Thinkstock

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

30.12.2016 23:49

Kada slusam pojedine naucnike kako oni pricaju price za malu djecu i baivne budale nagadjajuci sta bi negdje moglo nesto biti kad bi bilo sve vise pocinjem da vjerujem u Boga i Njegovo Otkrovenje zapisano u Svetom Pismu ili Bibliji!

ODGOVORITE
Name

Video na NY Post

31.12.2016 01:00

Oni kazu da su Amerikanci to istrazivali 40~tih i da ih je nesto napalo. Male letjelice. Zasigurno mi nismo sami u Kosmosu. Pitanje je kakvi su drugi i sta ocekivati od njih. Zemlji treba Eath Team da bi se prestali optuzivati i da vide sta je to.

ODGOVORITE
Name

Re video

31.12.2016 11:25

Pa gledaju na nas ukupno na zemlji onako kako svi ostali na ovoj planeti gledaju na Dodika.