Znate li da Donaruma još uvijek igra ''za mrvice''?!

Ali od leta... Mamutska povišica! Barem u poređenju sa onim što će dobijati od sledećeg juna.

Fudbal 29.12.2016 | 17:00
Znate li da Donaruma još uvijek igra ''za mrvice''?!
Ima ih i u Srbiji koji zarađuju više. Istina, Đanluiđi Donaruma je još maloletan, ali odavno i deca na bogatom zapadu zarađuju više nego ovde. Bez obzira, utisak je da bi Englezi, pa i najveći španski klubovi odavno reagovali i jednom od najtalentovanijih - ako ne i najtalentovanijem golmanu sveta - podigli primanja. U Italiji je stil života ipak malo leženiji, ali to ne znači da u Milanu nisu razmišljali o Điđiju. Uostalom, morali su. Ipak mu je menadžer Mino Rajola, a taj je opasno navučen na pare. I uskoro će moći debelo da se naplati, pošto mediji na Apeninima pišu o mamutskoj povišici.

Rosoneri će, naime, za Donarumin novi, petogodišnji ugovor potrošiti čak 50.000.000 evra! Doduše, tu je uračunat i poraz, dok će prema navodima Korijere delo Sportamladom golmanu pripasti neto plata od oko 5.000.000 evra po sezoni. Plus bonusi naravno.

Novi ugovor, bar je tako predviđeno, stupio bi na snagu 1. jula.

Inače, Đanluiđi Donaruma je do sada godišnje zarađivao "skromnih" 160.000 evra. Skromnih kad uporedimo sa basnoslovnim sumama kojima se poslednjih godina razbacuju fudbalski poslenici.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar