Kako vam zvuči Red Bul Vest Hem?!

Skaradno, zar ne?

Fudbal 27.12.2016 | 15:00
Kako vam zvuči Red Bul Vest Hem?!
Engleski premijerligaš Vest Hem mogao bi uskoro da postane predmet 250.000.000 evra teške prodaje i to gigantu u proizvodnji energetskih pića Red Bulu, piše San. 

Čelnici ove kompanije, tačnije gazda Ditrih Matešic ozbiljno su zaintersovani ne samo za klub iz Londona već i za njegov novi stadion koji bi rado preimenovali u Red Bul Arena, ukoliko bi preuzeli Čekićare.

Poznata austrijska kompanija vlasnik je nekoliko fudbalskih klubova, od kojih su najpoznatiji RB Salcburg i Njujork Red Buls, mada je najviše kontroverze izazvalo vlasništvo RB Lajpciga.

Novi bundesligaš igra sjajno ove sezone, drugi je na tabeli iza Bajerna, a uprkos činjenici da postoji samo sedam godina, zaista je trenutno najuspešniji deo Red Bulove porodice.

Ipak, ideja da Red Bul preuzme Vest Hem već je naišla na protivljenje navijača Čekićara koji ne žele da ostanu bez imena kluba, boja i ostalih znamenja. Kako se navodi, plan novih gazda je da čak Vest Hem preimenuju u RB London, mada je realnije da ima sponzora dodaju kao prefiks sadašnjem, pa da imamo na kraju Red Bul Vest Hem, što opet zvuči skaredno. 

Austrijanci veruju da bi pomenutih 250.000.000 evra bilo dovoljno da se ubede gazde Čekićara Golda i Salivena da im prodaju klub, a ako do toga na kraju i dođe, bila bi to defintivna pobeda modernog fudbala.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar