Video: Napilo se dijete i dalo het-trik za 25 minuta!

Dosad nepoznati detalji iz karijere Edena Azara...

Fudbal 27.12.2016 | 18:30
Video: Napilo se dijete i dalo het-trik za 25 minuta!
Kraj godine. Vreme za svođenje računa, ali i za otkrivanje tajni. Jednu takvu, četiri godine skrivanu od očiju javnosti, obelodanio je Rio Mavuba, bivši kapiten Lila, bizarnom tvrdnjom da je njegov nekadašnji saigrač, sada as Čelsija, Eden Azar, poslednji meč u dresu francuskog kluba odigrao pod jakim uticajem alkohola.

Mavuba je u razgovoru za jednu francusku televiziju ispričao kako je 20. maja 2012. tada 21-godišnji krilni vezista maltene sam razbio odbranu Nansija (4:1), iako se prethodno veče, samoinicijativno, „olešio“ od pića.

„Pred poslednju utakmicu sezone znalo se da ćemo sigurno, bez obzira na ishod, završiti treći na tabeli. Taj meč bio je poslednji koji je Edena Azara u dresu Lila, želeo je da organizuje malo zabave za svoje kolege. Odlučili smo da odemo na koje piće. To „malo pića“ dovelo nas je do „mnogo pića“, izjavio je Mavuba.

Još je zanimljivije da je Azar, koji je te sezone blistao pod trenerskom palicom Rudija Garsije - 20 golova i 18 asistencija u Ligi 1 - bio nezaustavljiv na oproštaju od navijača. Postigao je het-trik (10, 27. i 35. minut), da bi ga šef struke minut pre kraja namerno izveo, kako bi ga publika pozdravila ovacijama.

„Tog jutra Eden je i dalje bio pijan. Kad je trener Rudi Garsija ušao u njegovu sobu, Azar nije ni bio u njoj. Dečko se nije pošteno ni naspavao, pio je celu noć i takav je naredne večeri spakovao tri komada pre kraja poluvremena susreta sa Nansijem. Mi ostali smo se samo gledali u čudi i govorili u sebi koliko je ovaj mali opasan“, dodao je Rio Mavuba.

Pogledajte detalje sa te utakmice, poslednje Azarove za Lil, pre nego što ga je Čelsi kupio u transferu vrednom 35.000.000 evra.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar