"Političari da koriste gradski prevoz"

Osnivač stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović povodom odluke Vlade Kantona Sarajevo o uvođenju sistema par-nepar pozvao je državne funkcionere da se narednih dana prevoze javnim gradski saobraćajem.

Bosna i Hercegovina 25.12.2016 | 16:28
"Političari da koriste gradski prevoz"
”Odluka Vlade KS za uvođenje sistema par-nepar, danas u 21. vijeku, potvrda je nesposobnosti tih ljudi, koji odlučuju o životima građana Sarajeva kao i svih onih van ovog Kantona.

Ovo je prilika za sve građane da se ujedinjeni suprostave ovakvom vođenju onih koji su ih izmanipulisali da ih izaberu, te da promjene ovakvo stanje trenutno i zauvijek.

Ako vlast ne razumije i ne poštuje potrebe svojih stanovnika ni ti stanovnici ne treba da ikada više poštuju njih.

Zato pozivam sve predstavnike vlasti u KS, krenuvši od premijera, pa do svakog odbornika i poslanika, kao i članove Predsjedništva BiH koji će morati stiči do zgrade Predsjedništva u Centru grada na posao, da se u narednim danima, do daljnjeg, solidarišu sa svojim stanovnicima i na svoja radna mjesta, sastanke, sjednice se prevoze gradskim saobraćajem, tramvajima, trolejbusima i autobusima.

Takođe na isti način na koji će gradskom prevozu refundirati troškove za besplatnu vožnju u narednim danima neka organizuju refundiranje polovine iznosa registracija svakom vlasniku automobila ako već nisu sposobni što prije iznjedriti realnija, praktičnija i inovativnija rješenja”, poručio je Jerko Ivanković Lijanović.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kameleon

26.12.2016 10:37

Zar ovaj nije u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

Bankar

28.12.2016 13:40

......bolje neka ćute i neka Lijanovići vrate 15 mil.km Bobar banci sto duguju..preregistrovali se pa kao nema.....svasta

ODGOVORITE