Hit oglas: Prodajem par/nepar tablice

U Sarajevu je juče nakon sastanka Operativnog štaba Vlade KS stupila na snagu odluka o proglašenju epizode uzbune zbog zagađenja vazduha.

Bosna i Hercegovina 25.12.2016 | 13:39
Hit oglas: Prodajem par/nepar tablice
Nakon sastanka doneseno je nekoliko mjera, među kojima je i ona za par-nepar registracijske tablice na automobilima.

Od 07:00 sati na Božićno jutro, do 00:00 sati vozila čija registracija završava sa neparnim brojem mogu saobraćati u okviru KS. Sutra, 26. decembra to pravilo važi samo za vozila sa posljednjim parnim brojem na registraciji.

U međuvremenu, nakon sastanka saopšteno je da će uslijediti povećanje kapaciteta javnog gradskog saobraćaja, a ove mjere zbog zagađenja javnosti naišle su na osudu većine javnosti, pogotovo zbog toga što odluka stupa na snagu 25. decembra, na Božić, ali i zbog diskiriminatnornog odnosa.

Drugima je ova odluka pak prilika na zarade. Tako smo na najvećoj onlajn pijaci u BIH, portalu OLX.ba pronašli interesantan oglas.

"Prodajem tablice par/nepar", a korisnik u opisu svog oglasa kaže sljedeće: "Ako putujete kroz Sarajevo prema nekom drugom gradu u BiH, onda vam trebaju odgovarajuće tablice za taj dan. PAR ili NEPAR", povoljno.



Tablice, kako kaže važe isključivo za KS.



Inače, kako rekosmo - danas u Sarajevu vozila sa neparnim tablicama mogu biti u prometu, a pravilo par-nepar ne važi za vozila javnog gradskog saobraćaja, policiju, hitnu pomoć i taxi vozila.

Ipak, u glavnom gradu BiH već je prijavljena nekolicina kršenja ovog pravila, dok građani Sarajeva uredno na svojim društvenim mrežama dijele iskustva sa policijom, ali i brojnim neregularnostima koje primijete na ulici.

(N1)
(Foto: N1/olx.ba / screenshot

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Posten

25.12.2016 12:49

Al od svega toga najbolje su mi kazne koje se krecu od 500-1000 KM! Kao da iz auspuha izlazi Uranijum!

ODGOVORITE
Name

brzina

25.12.2016 22:32

Ma bravo...

Name

igra

25.12.2016 16:52

Bila je igra osamdesetih godina koju su igrali stariji momci, zvala se par-nepar

ODGOVORITE
Name

smuđ

25.12.2016 20:00

Treba samo biciikla voziti

ODGOVORITE