Krivična prijava protiv Jovičića

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom Tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Radislava Jovičića za krivično djelo nesavjestan rad u službi za koje je zaprijećena kazna zatvorom od jedne do osam godina, otkriva poslovni portal CAPITAL.ba

Republika Srpska 24.12.2016 | 16:30
Krivična prijava protiv Jovičića
Jovičić se tereti da je oštetio MUP za 260.445 KM koliko je avansno uplaćeno za isporuku uređaja za radio-vezu banjalučkoj firmi „Optel“ koja to nikada nije učinila.

Banjalučka firma namjenske industrije „Optel“ trebala je u roku od 35 dana od potpisivanja ugovora isporučiti MUP-u softver, 40 fiksnih i 120 ručnih radio stanica, repetitore, baterije i punjače marke „Hystera“.

Nad firmom „Optel“ u vlasništvu „Čajavec“ Banjaluka i „Zrak“ Teslić je 09. juna ove godine otvoren stečajni postupak. Poslednjih pet godina konstatno posluje sa gubitkom koji je iznosio i do 225 hiljada KM. Imali su najviše devet, a najmanje tri prijavljena radnika, a 2015. godine su imali prihod od samo osam hiljada KM.

Potvrđujući ovu informaciju, u Okružnom tužilaštvu Banjaluka naveli su da se „predmet nalazi u radu kod postupajućeg tužioca“.

„Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka 22. jula 2016. godine, od strane MUP RS-Uprave kriminalističke policije, dostavljen je izvještaj protiv Radislava Jovičića i drugih, zbog krivičnog djela Nesavjestan rad u službi iz člana 354 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakona RS. Predmet se nalazi u radu kod postupajućeg tužioca i u fazi je istrage“, navodi se u odgovoru Tužilaštva dostavljenom CAPITAL-u.

Ovim članom KZRS, propisano je da „službeno lice koje svjesnim kršenjem zakona ili drugih propisa, propuštanjem dužnosti nadzora ili na drugi način očigledno nesavjesno postupa u vršenju službe, iako je bilo svjesno ili je bilo dužno i moglo biti svjesno da usljed toga može nastupiti teža povreda prava drugog ili veća imovinska šteta, pa takva povreda ili šteta i nastupi, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine“.

U stavu 2, na koji se poziva MUP u izvještaju dostavljenom Tužilaštvu, dodaje se da „ako je usljed djela iz stava 1. ovog člana došlo do teške povrede prava drugog ili nastupila imovinska šteta u iznosu koji prelazi 50.000 KM, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina“.

Postupak, ugovor, avans...

Prema našim informacijama, Jovičić je ugovor sa „Optelom“ potpisao nakon što je proveden postupak po članu 5. Zakona o javnim nabavkama BiH, na koji se javilo više ponuđača.



Komisija za izbor je ocijenila ponude i dostavila izvještaj u kojem je kao najbolju ocijenila firme „Optel“, te je nejasno kako niko od članova komisije nije obuhvaćen krivičnom prijavom.

Nakon što je isplaćen avans, a roba nije isporučena u ugovorenom roku, sklopljen je aneks sporazuma, ali ni novi rok nije ispoštovan.

MUP je potom blokadom računa, uspio vratiti dio uplaćenog novca, ali ostatak će pokušati dobiti u stečajnom postupku.

U međuvremenu, radio stanice i ostala oprema je nabavljena od druge kompanije, tako da MUP nije ostao bez potrebnih uređeja.

Glavna služba za reviziju RS je u svom izvještaju o kontroli MUP-a za 2015. godinu zatražila „ispravku neopravdanog avansa firmi „Optel““ od 246 hiljada KM, dodajući da je zbog ovog „neopravdanog avansa pokrenut tužbeni zahtjev“.

Banjalučko Tužilaštvo se u odgovoru, nije osvrnulo na činjenicu da ni poslije pet mjeseci od podnošenja izvještaja MUP-a nije zatražilo podizanje optužnice ili odbacilo izvještaj Uprave kriminalističke policije, posebno jer se radi o osobi koja je nepune dvije godine bila na izuzetno odgovornoj funkciji u RS.

Radislav Jovičić je bio ministar unutrašnjih poslova u Vladi RS od 12. marta 2013. do 18. decembra 2014. godine.

Jovičić danas nije odgovarao na telefonske pozive.

Izvor: CAPITAL

Komentari / 85

Ostavite komentar
Name

Ccc

24.12.2016 16:07

Nije prijava vec sumnja. A oni u njega sumnjaju ne znaju sta ce od sebe vise i od svojih gluposti

ODGOVORITE
Name

Ma boje se

24.12.2016 19:53

Ma boje se da se ne vrati...

Name

Drug

24.12.2016 16:11

Svaka čast capital.ba na objektivnom tekstu, jasno se vidi pozadina cijele price. Ministar Jovicic nije bio poslušan, pa sad se na sve načine pronalaze metode njegove diskreditacije. A zašto nije bio poslušan? Možda zato sto je MUP Republike Srpake digao iz pepela, gdje nisu imali goriva u auti da naspu, nisu imali šta da voze, uniforme, oružje, oprema sve im je Ministar nabavio, Al nije bilo tala kao sa prethodnim Ministrima, nije bilo povlaštenih nabavljača, već javno i transparentno. Tu se zamjerio nekim financijerima odredjenih likova. U vrijeme poplava na čamcu sa policajcima spašavao po Doboju i Bijeljini, a da možda je trebao to pustiti, jer Boze pa oni su opoziciji gradovi, jer posle toga su se naši duzebriznici Presjednika koji su mu tako sve to predstavili , Možda ga treba optužiti zato sto je bio dobar i častan prema svim liderima političkih stranaka, a ukazivao na neke svoje kolege iz Vlade da nisu kompetentni, a bogati upitno i koliko pošteni A najveća motivisanot ovih inspektora, sto nadjose da je Ministar napravio propust, a po zakonu postoji Komisija i sve je fino objašnjeno na portalu šta i kako je postupak tekao i koje su radnje poduzete poslije, jeste dodvoravanje sadašnjem Ministru i ekipi oko njega, jbg valja se za čin boriti, a bogati i sakriti nelegalne poslove poštenih nam inspektora MUP. Jadno je sve u ovoj Drzavii, kad Najbbolje Ministre smjenjuju, progone i discipliniraju sako zato sto nisu kao oni i sto su profesionalci, znaju to svi koji su bili u prilici da jednom rade sa Jovicic Radoslavom Nadam se da će BN objaviti ovo, i do kraja ući u istinu ove price i javnosti pokazati kako je sujeta odredjenih ljudi napakovala najboljem policajcu Republike Srpske

ODGOVORITE
Name

Za druga

24.12.2016 16:38

Nije on gorivo, auta, unformu kupio iz svog dzepa, vec iz Budzeta Republike Srpske. Naravno da je bio red da kao ministar bude za vrijeme poplava u ugrozenim područjima, u Doboju,u Bijeljini, jer i tamo je narod i pripadnici MUP-a Republike Srpske...Pa, u to vrijeme u tim područjima su bili i predsjednik, premijerka, drugi ministri, kao i običan narod, odnosno svi koji su zeljeli i mogli nešto pomoći....Znači, tvoja glupa odbrana nesavjesnog rada ministra Jovičića ne prolazi....Uzgred, kada ga tako braniš, napiši i sta je sve za vrijeme mandata zaradio i kupio....od ekskluzivne vikendice u Slatini kod Banja Luke....pa do.....Sigurno novac ustedio od 18 ministarskih plata...Znači Drug lupas gluposti, pusti nadlezne organe da rade svoj posao....a ne ti da nekoga branis na portalima...

Name

KS

24.12.2016 16:47

Druze...pretpostavljam da s vremena na vrijeme posjecujes javne ustanove...zavisno o vremenu.Vjerovatno mijena utice na tebe ili naglo zahladnjenje/otopljenje.Sta ti nije jasno u tuzbi?

Name

Drug Za Druga

24.12.2016 17:31

Pametni , za druga, Jel bio budžet i prije njega, pa nekupise ništa, nego Cadjo 7 puta tender nistio jer nije bio kako treba, Jel ti uopste znaš šta je policija? Jel ti znaš šta znaci nemoći upaliti auto jer su crkli, a imaš narušavanje jrim, ili nasilje u porodici, pa nemozws otići,. Svi su imali priliku da kupe i nabave, opreme i budu svijetla obraza, niko nije, sem kad je Novic bio ministar, Šta pričaš o poplavama? Znali jadan šta je tad uradio taj čovjek? Pitaj momke iz policije koji su bili snjim u čamcima? Pitaj njih šta misle o njemu ? Da sve su to gradjani RS, potpuno se slažem, samo sto su neki a lijepo sam napisao, loši ljudi, iskoristili to protiv njega, a naravno da je Presjednik došao i premijerka, tako i treba i da su vise njega slušali i njega podržavali vjeruj da bi puno bolje bilo. Sto se tiče nadležnih organa, hajde molim te šuti , reci mi ime inspektora za privredu koji je napisao izvještaj, vjeruj mi biće ti jasno puno kad saznaš o stručnosti organa. I Branit ću ga Ja i svi časni policajci MUP Republike Srpske, jer MI znamo kakav je čovjek i profesionalac,

Name

kubura

24.12.2016 17:51

Jes jes drug svaka ti je ka Njegoseva,auto dileri od kojih je Jovicic uzimo auta kunu se u njegovu siroku ruku i poznavanje izdrzljivosti fracuskih i korejskih auta ,pa firme koje su sasile one fensi plave uniforme i cipele da ih milicija nosi hvale ministra da im je ispraznio magacine i pokupovo onako moderne i kvalitetne materijale,a tek firma koja je zatamnjivala sva auta MUPa i lijepila policijske oznake i rotacije,kazu da boljeg posla nikad vise nece imati,15 miliona drzavnih para potrositi za godinu i po,to mogu samo odabrani a milicija ga prijavljuje za neku sicu ,nije u redu prozivati ministra , zato covjek sada uziva po upravnim odborima i zabole ga za tamo neku prijavu

Name

Ug. Obrijež

24.12.2016 20:48

Pa jeste bio je dobar. Nije da nije. Svaki put kad je dolazio na slave i molitve u Ugljevičku Obrijež helikopterom je rastjero sve komarce. A gospođa ministarka posle dokazane pronevjere u banci dobija posao na RiTE Ugljevik. Skroman ministar nema šta.

Name

Pravnik

24.12.2016 16:13

Ako je ovo tačno, strašno sta je taj Jovičić radio..... A, realno,on nije ni "kalibar" za ministra, dečko se nije nikako snalazio.....

ODGOVORITE
Name

snašao

24.12.2016 16:46

Snašao se i te kako-inspktor SFRJ

Name

Re

24.12.2016 19:51

Najbolji ministar u Vladi ikada.

Name

sat

24.12.2016 16:18

Vidi mu sata? ja sa podnio prijava sa dokumetima protiv kriminalaca u jedoj državnoj upravi, pa nagrabusijo, a radim u toj upravi 35 godina.

ODGOVORITE
Name

Bozo

24.12.2016 16:23

Pa oni koji su radili pošteno i budu krivi.Nije on neko da ga nagrade u internog revizora.

ODGOVORITE
Name

Ccccc

24.12.2016 16:39

Ccccc,Jovičiću sto nisi slušao,sad ce te učitavati krivicnom prijavom i zatvorom.Dok imamo ovakvu opoziciju sto cuti i progovori jednom mjesečno u zatvoru će biti i prodavci kokoški.Kaze Tegeltija u intervju pravosudne nacistički dio društva.Mekticu ima li tebe da staneš na bedem.Ajme meni.

ODGOVORITE
Name

ццццццц

24.12.2016 17:16

Извињавам се, телефон повукао ријечи. Умјесто нацистички -најчистији, тако са гречком коментар губи смисла. Извињавам се још једном. Интервју Јутарњи лист.

Name

ццццццц

24.12.2016 17:17

Грешка умјесто нацистички, најчистији. телефон повукао ријечи.

Name

Sat

24.12.2016 16:42

Sta sat .To je Breitling Superocean cijena 8000KM.Pa moze jedan ministar to sebi priustiti.Covjek je Srbin i nije u redu sto ga napadate.Ako je nesto i uzeo to ce se svejedno potrositi u RS.Istrazuju ga i u vezi sa uniformama za policiju koje su placene 7000 000KM

ODGOVORITE
Name

uniforma

24.12.2016 17:16

70% dao dodiku i drugom a, njemu samo10%

Name

Djape

24.12.2016 16:53

Ovo je sve maslo i osveta jednog od najvecih kriminalaca i iznudjivaca u MUP RS, bivseg sefa privrede u CJB BL... Sveti se Jovicicu sto mu je dao godisnju ocjenu 1 za rezultate rada (nerada) Odjeljenja za privredu CJB BL.

ODGOVORITE
Name

Istina

24.12.2016 19:50

Ovo je tacno. Bravo za komentar. Zna cijeli Mup za ovo. Boje se da se covek ne vrati za Ministra.

Name

...

24.12.2016 16:54

Taj covjek nista nije uradio za MUP Republike Srpske.Sreca sto su ga smjenili.

ODGOVORITE
Name

ревизија

24.12.2016 16:55

Јој коме Шњегота да извјештај тај је невин у затвору. А подстицаји. Ко јојш зарезује Шњеготу.

ODGOVORITE
Name

Milioner

24.12.2016 16:57

Stan u Banja Luci 120m2 i garaza u zgradi Malbasic i kuca u Slatini placena 150000KM.Stan cerki u Bijeljini i navodno stan u Novom Sadu.Nova Tojota Auris.Dobar je Radislav Jovicic

ODGOVORITE
Name

Alfa

24.12.2016 17:45

Zaboravio si i Golfa 5 kcerki za 18-ti rodjendan

Name

mami

24.12.2016 16:59

Jedan od najboljih ministara! Govorio i radio posteno! Nije dao postotak, nije se talio! Fuj sektaska kamarila sto progonite izuzetnog coveka!

ODGOVORITE
Name

Trazenje

24.12.2016 17:14

Igle u plastu sijena za njegov rad (oupsteno). Ne bi li ga okrivili. A radi se o postenom ministru koji je digao mup u trenutku kad nisi imali ni za goriva u autu zaposljavanje mladog i strucnog kadra (skolovanog)i mnoge druge stvari.Ali pravda i strucnost dodju do izrazaja kad tad.

ODGOVORITE
Name

Komisija

24.12.2016 20:03

Zasto nema nikog iz komisije u krivicnoj prijavi???? Pitam se?! Komisija je ta koja otvara tender, donosi odluku i predlaze ministru. Oni su glavni krivci.

Name

Re komisija

24.12.2016 22:39

Ministar donosi odluku. Članovi komisije su svjedoci koji će da kažu šta im je rečeno, kako i šta da rade, koju ponudu da predlože. Uostalom, kao i kod svakog tendera, u MUP, a i šire.

Name

Jovan

24.12.2016 17:17

Ovo je samo ono što su morali da urade u MUP u. Ako provedu cjelovitu istragu poslovanja za 2 god koliko je bio na čelu MU P a vidjeće se da je za sebe Jovičić protupravno pribavio milionske cifre. Istraga treba da utvrdi odakle mu pare za stan , pen hus u B. Luci , stan koji je kupio kćerci u Bijeljini , stan u N. Sadu , vikendica u Slatini. Pa on se za dvije godine napljačkao više nego Čađo za osam godina . Pitam se kad će Tužilaštvo i MUP otvoriti istragu protiv Stanislava Čađe koji je opljačkao MUP i uništio sistem i strukturu rad MUPa. Smrt fašizmu .

ODGOVORITE
Name

Ne budi smješan

24.12.2016 18:01

Pa Čađo je povjerljiv čovjek iz vlasti.Pa zar ti misliš da Čađo nema dokumentacije i dokaza protiv glavnog.Vrana vrani oči ne vadi

Name

Za Jovana

24.12.2016 18:51

Kao prvo stan je kupio 2009 na 2010, na kredit Stan u BN je kupio 2003 i još otplaćuje oba stana Kćer je podstanar u N. Sada Golfa 5 smo kupili MI, njegovi prijatelji za rodjendan 18., jer nas je bilo 200 na proslavi Još nešto , a da Toyota , pa ljudino moja provjeri čije je auto i koje kupio i koga plaća, pa onda pričaj , Da su svi ko Radja moj Jovana, bilo bi bolje Al nisu zato i napadaju, Moraš znati činjenice da bi mogao pisati argumentirano jer u protivnom Lažeš moj Jovane

Name

Fox

25.12.2016 09:36

Re za Jovana Ti si placenik da pises gnusne lazi i ako znas da nije tako jet nemas dokaza sem frustracija licnih.Da nije bilo Jovicica jos bi se inspektori mupa bavili dilanjem droge i zelenasenjem i iznudama to su cinjenice.

Name

dok

24.12.2016 17:46

Jedina svijetla tačka u prthodnoj Vladi, a možda i u svim SNSD-ovim vladama, najbolji ministar u 2014., profesionalac do koske, ministar koga su obični policajci ili ogromna većina, obožavali jer je perfektno razumio stanje u MUP-u, i eto...krivična prijava?! Vjerovatno samo zato što nije poltron koga "šef" i "šefica" mogu upotrebljavati kao ovog sadašnjeg. Ko god pokaže makar malo dostojansva i autonomnosti, odmah je pod njihovom giljotinom. Čitao sam i da je u nekoliko navrata značajno pomogao "šefu", da je zbog toga bio kažnjavan od strane vISOKOG predstavnika Valentina Incka, ali džaba, ne voli "šef" one koji vrijede i razmišljaju, on ih vidi kao opasnost i konkurenciju i zato im pakuje ovakve "krivične prijave". Čitao sam, takođe, da mu se direktorica dobojske pošte javno zahvaljuje jer je u popolavama 2014., zajedno sa svojim policajcima, iznio iz poplavljene zgrade pošte dva miliona maraka koje su ostale u zgradi i vratio ih Poštama Srpske. Čitao i nisam mogao da vjerujem, stalno sam sebi postavljao pitanje, šta bi uradio u datoj situaciji. Takvog čovjeka ljagaju?!

ODGOVORITE
Name

MM

24.12.2016 17:48

Zaradio je Milion eura za vrijeme mandata ministra unutrasnjih poslova.Sada ga gledam svaki dan.Pun je kao brod ali mu je dosadno.Nije vise bitan pa ga to nervira

ODGOVORITE
Name

djuro

24.12.2016 19:52

Kako nije bitan,svako ko ima milion evra vrlo je bitan i sebi i drugima,a ima ga i medijski jer sto svako malo na ATV kao expert za bezbjednost daje procjene o kriminalu i korupciji

Name

Re Djuro

24.12.2016 22:32

Taj što je pojavljuje na ATV kao "ekspert" je jedan drugi što se isto odaziva na prezime Jovičić.

Name

Slavisa Bijeljina

24.12.2016 17:49

Pitanje za nasu Agenciju za bankarstvo: Kako bivsi ministar moze biti clan nadzornog odbora jedne banke ako ima krivicnu prijavu?

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

24.12.2016 18:09

A sta je tek sa Skrbicem, i Kljacinom grobarima naseg zdravstva.

Name

Lazar

24.12.2016 17:50

Podrska za covjeka koji je obavljao svoj posao profesionalo a ne kao politicka marioneta. Semberija i Majevica su uz vas gospodine Jovicicu. Ko vas poznaje zna o kakvom se covjeku radi. Kamo srece da su nam svi ministri kao vi. A ovi sto pisu imovinske karte neka napisu imovinske karte ostalih ministara i bivsih i sadasnjih.

ODGOVORITE
Name

Xxx

24.12.2016 17:50

Daj boze da nam je u mnistarstvima vise Jovicica.

ODGOVORITE
Name

Istina

24.12.2016 19:46

Tako je...

Name

Lazar

24.12.2016 17:57

Podrska za covjeka koji je obavljao svoj posao profesionalo a ne kao politicka marioneta. Semberija i Majevica su uz vas gospodine Jovicicu. Ko vas poznaje zna o kakvom se covjeku radi. Kamo srece da su nam svi ministri kao vi. A ovi sto pisu imovinske karte neka napisu imovinske karte ostalih ministara i bivsih i sadasnjih.

ODGOVORITE
Name

Foča Z.M.

24.12.2016 19:15

A šverc cigareta za vrijeme policijade kada si bio još u Specijali Mup RS???

Name

xxxx

25.12.2016 08:18

Istina je ovo za šverc cigara. Rađa je švercovao cigare kad je bio najisplativiji. Pozajmljivao pare od svojih specijalaca da kupuje cigare, ali ih je slabo vraćao. Evo nek se jave ljudi svjedoci.

Name

Xxxxxx

24.12.2016 18:10

Ako je tačno sve sto pisu ovi ljudi, strasno sta je sve radio. Činjenica je da je izuzetno loš ministar.

ODGOVORITE
Name

bn

24.12.2016 18:20

Da li stvarno istina da je vratio 2 milina KM Poštama Srpske? Pa mogli su tada, u tom haosu lagano da puste pare " niz vodu".

ODGOVORITE
Name

Istina

24.12.2016 19:46

Istina je. Svaka mu cast. Heroj

Name

xxxx

25.12.2016 08:15

Nije on vratio ništa. Pare su bile u sefu i tu bi i preživile poplavu. On je angažovao specijalce da ih čitav dan pokušavaju izvući sa ono malo čamaca što ih je bilo, dok se narod davio i uzalud zvao u pomoć. Znači u najkritičnije vrijeme i dok se još mogao spasiti neko. A tek što su izvlačili ljude sa trećih spratova po narudžbama iz banja luke. To je tek priča. Nek pokaže bivši komadant crnu knjižicu u kojoj je upisao sve narudžbe za vađenje ljudi iz doboja, familijaša od članova vlade, dok se narod davio. Ili za isporučivanje paketića sa hranom posebnim ljudima. Sve su to radili po njegovoj naredbi i odobrenju.

Name

dok

25.12.2016 14:05

Lažeš, to je smrtni grijeh!!!

Name

Mi sad ne znamo mnoge stvari

24.12.2016 18:39

Možda mu supruga ima neku firmu a i možda mu je porodica finansijski jaka.Kada se već spominju njegovi stanovi

ODGOVORITE
Name

Milan

24.12.2016 19:26

Častan čovjek i veliki profesionalac! Kamo puke sreće da je više takvih!

ODGOVORITE
Name

El ninho

24.12.2016 19:56

Rađa ne dozvoli da te uvlace u te igranke

ODGOVORITE
Name

boba

24.12.2016 20:20

To su sitne transakcije oni okreću rep srpsku ko ringišpil milioni se obrću prije dvadeset godina izustiti riječ milion svi bi se prepali jel to je bilo nezamislivo ni kod ljudi koi su proveli čitav svoj radni vjek u švicarskoj to nam je naša borba dala

ODGOVORITE
Name

KO TI JE KRIV JOVICICU......

24.12.2016 20:23

BOGDANIC JE KAD I TI DOSAO NA MJESTO MINISTRA, PA IAKO JE U NAJMANJU RUKU HILJADU PUTA SUMNJIVIJI OD TEBE - ON JOS UVIJEK PLIVA!? KO TI JE KRIV KADA NISI BIO LJIGAV.

ODGOVORITE
Name

Bogdanić

25.12.2016 08:57

Samo se za Južno krilo Klinickog centra bojim, garancija...

Name

boba

24.12.2016 20:31

Kod nas u rep srpskoj je popularno da se pojedinci zovu eksperti znate li moj dobri narode šta su eksperti i diplomate kao da živimo u americi a ne u jednoj maloj mrvici živi i zdravi mi bili dobro ih posmatrajte sve će vam biti jasno

ODGOVORITE
Name

Đorđe

24.12.2016 20:37

Ovaj čovjek je bio jedan od najpoštenijih i najviše je radio od svih dosadašnjih ministara MUP. Ostali su manje više svi bili nizeobrazovani ljudi, nekulturni i polusvjetovi u pravom smislu riječi.

ODGOVORITE
Name

RE ĐORĐE

25.12.2016 08:52

E pa prijatelju,molim te ili objasni ili demantuj ove stanove,vikendice,auta. Svi u Ugljeviku znaju da se petljao u svaki posao na RiTE zbog srebroljublja.A i u Ugljeviku pričaju i nekretninama u BL i slično. Zato Vas molim kad komentarišete budite realni,a ne na ličnoj bazi žmuriti na avione i kamione.Meni je bio dobar i on je najbolji.Ajde molim te.

Name

Radašin

25.12.2016 08:57

Po Bijeljini se zna, da svaki ozbiljni kredit u Novoj Banci se može dobiti samo preko onog finog gospodina Eleka,mentora Akademika...a Rađa se udomio u Novoj Banci...Znači,njegov stepen poštenja mora biti na nivou Eleka i Akademika...vrlo prosto...

Name

draza

26.12.2016 13:42

Sta ce tek biti sa ovim ministrom kad ode i kad krenu istrage,uhhhhh.....

Name

Boki

24.12.2016 21:32

Ministre rađa,nisi ti kriv,ovi su toliko organizovani da ce svaliti sve na tebe,oduvek si bio postenjacina zato sto te znam

ODGOVORITE
Name

Milivojko

26.12.2016 13:50

A vikendica na Fruskoj Gori.

Name

ЗОРАН МАНДИЋ

24.12.2016 21:49

"Фоча З.М." немој да се кријеш иза лажних идентитета ако имаш нешто човјеку да кажеш лијепо се преставиш,то најбоље говори о теби.

ODGOVORITE
Name

ЗОРАН МАНДИЋ

24.12.2016 21:50

"Фоча З.М." немој да се кријеш иза лажних идентитета ако имаш нешто човјеку да кажеш лијепо се преставиш,то најбоље говори о теби.

ODGOVORITE
Name

JANKO

24.12.2016 22:42

Veliki sam protivnik Režima i SNSD-a, ali o ovom čovjeku, koga lično poznajem, mogu napisati samo riječi - HVALE!

ODGOVORITE
Name

Milicija ex

24.12.2016 22:55

Sudeći po ovim prilozima ispod crte, najveći podvig ovog ministra je plovidba u gumenom čamcu ulicama poplavljenog Doboja. Pravi podvižnik, nema šta, bez obzira što ne navode je li na sebi imao zaštitni šlauf.

ODGOVORITE
Name

Madžar

24.12.2016 23:00

Ministar za primjer, bez straha i mane. Pobjednik i slavodobitnik iz brojnih tenderskih, ugovaračkih, pregovaračkih, nabavnih i sličnih bitaka. Uostalom, kao i druge mu kolege. Ipak je svijet pun gada, dobro reče junak jedne Andrićeve propovijetke.

ODGOVORITE
Name

Србо

24.12.2016 23:23

Не могу ништа доказати. Али очито да им смета (јасно је зашто) па покушавају на било који начин да дискредитују Јовичића. Камо среће да се баве правим криминалом и криминалцима, тј. сами собом.

ODGOVORITE
Name

Kosta

25.12.2016 01:16

Podrska za velikog covjeka i cestitog gospodina Radislava Jovicica,najboljeg Ministra kojeg smo ikad imali...

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.12.2016 01:42

Mi u RiTE Ugljevik najbolje znamo o kome se radi. Dragan Miljanović to može potvrditi,radio je i postojao zbog njega.

ODGOVORITE
Name

Mirko

25.12.2016 20:11

Vi u RiTE znate sve osim onoga što treba da znate. Zato poslujete sa manjkom od dvadest miliona!

Name

mali

25.12.2016 07:51

DRZI SE JOVICICU, NAJBOLJI MINISTRE; OD OSNIVANJA MUP RS.

ODGOVORITE
Name

Tender

25.12.2016 08:01

Ok al nesto mi tu smrdi kakve veze ima Jovicic kao ministar sa isporukom neceg sto je placeno i dogovoreno .Valjda je covjek potpisao ugovor sa postojecom firmom bar mislim.,a ne fiktivnom.Ovde bi trebalo da krivicno odgovara firma koja nije isplatila dogovoreno jjer se radi o krivicnom djrlu prevare.Ako nisu isporucili dogovoreno duzni su da vrate novac onom ko je uplatio novac.Logicno.Ali ministar se zamjerio za aferu PAPCI,premijerki to je sustina i pozadina slucaja.

ODGOVORITE
Name

xxxx

25.12.2016 08:24

A obilježavanje službenih vozila naljepnicama i rotacijama. Kako je to samo uvalio svojoj familiji iz BN. Dajte to malo ispitajte. A muljaža sa uniformama koju je izveo sa onim svojim šefom kabineta. Dajte to malo pod mikroskop.

ODGOVORITE
Name

Smrzlic

25.12.2016 11:55

Rajko Smrzlicu Ti li si???? Krivo ti izgleda sto ti nisi radio taj posao.

Name

zemljak

25.12.2016 09:49

S kakvim lopovima se uhvatio u kolo mislim da je sad i njemu jasno ali kasno

ODGOVORITE
Name

2:0

25.12.2016 14:05

Sada i ovom optuzbom,vlast RS je povela 2:0 protiv SzP. Kladim se,da ovi iz SzP(kapiten Mektic) nece biti sposobni da postignu ni pocasni gol u konacnom rezultatu.

ODGOVORITE
Name

Mirko

25.12.2016 14:27

Ovo je bio najbolji ministar unhtrasnjih poslova,jedini koji je znao posao.

ODGOVORITE
Name

mix

25.12.2016 14:32

Znam čovjeka, pošten i karakteran. Sve što ima, a nema ni pola od ovoga što neki koji ga ne vole izmišljaju, stekao je mukom, živi relativno skromno. Pomogao je kome god je mogao ne tražeći ništa zauzvrat. Tvrdim to, jer znam mnoge kojima je pomagao. Ne kaljajte poštenog čovjeka pored toliko lopova i probisvijeta. Kriv je samo zato što nije htio biti slijepi Dodikov poslušnik.

ODGOVORITE
Name

X2eeee

25.12.2016 16:32

Vodi ga kući, pa neka ti tamo bude kad je tako dobar kao sto lupaš....neka ti pomaže svaki dan...

Name

Tarzan

25.12.2016 14:55

Čovjek pusten niz vodu,niti ga se sta pitalo kao ministra kao ni jednog sto se ne pita,nezvanicni ministar policije je Milos Čubrilovic bio i ostao,malo se povukao u ilegalu ali i dalje vedri i oblaci u mup-u,pa jel mislite da je Čađo bio sposoban da bude prvi žandar RS,bio je najveci poslusnik i poltron samo ga je dodo najurio zbog one saobracajke gdje poginuo onaj mladic u Bl,Čadjo bio sa ljubavnicom pa je zato zataskan slucaj,imao je uslov da sam ode sa mjesta ministra sto naravno nije htjeo pa ga je baja najurio,i kad tad ce odgovarati za to ubistvo..

ODGOVORITE
Name

Tarzan

25.12.2016 14:55

Čovjek pusten niz vodu,niti ga se sta pitalo kao ministra kao ni jednog sto se ne pita,nezvanicni ministar policije je Milos Čubrilovic bio i ostao,malo se povukao u ilegalu ali i dalje vedri i oblaci u mup-u,pa jel mislite da je Čađo bio sposoban da bude prvi žandar RS,bio je najveci poslusnik i poltron samo ga je dodo najurio zbog one saobracajke gdje poginuo onaj mladic u Bl,Čadjo bio sa ljubavnicom pa je zato zataskan slucaj,imao je uslov da sam ode sa mjesta ministra sto naravno nije htjeo pa ga je baja najurio,i kad tad ce odgovarati za to ubistvo..

ODGOVORITE
Name

leko

25.12.2016 16:17

Covjek presao u drugu stranku i odmah optuznica.

ODGOVORITE
Name

Realno

25.12.2016 21:24

Dajte ne budalite bolan cista politika pa pezo vozila i hundai drze zastuonici Verano peugeot otac i sin i oni su najvise profitiralali i ovoj prici oko nabavke a inace su kucni prijatelji sa ministrom finansija pa vi vidite.

ODGOVORITE
Name

FAKULTET BEZBEDNOST

26.12.2016 08:30

Tu je samo profitiro pošteni bivši mistar a ako MUP istraži nabavku uniformi tek onda će isplivati poštenje bivšeg ministra ne verujemO da će se naći puno radnika policije da pohvale uniforme minimalno 2 000 000 maraka a možda i više neko je tu prisvojio i oštetio budžet