Mjere bezbjednosti na najvišem nivou

Direktor Službe za odnose sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je da je ova služba podigla mjere bezbjednosti na najviši nivo zbog učestalih terorističkih napada u Evropi i predstojećih praznika.

Bosna i Hercegovina 24.12.2016 | 10:30
Mjere bezbjednosti na najvišem nivou
On je podsjetio da je u BiH bilo, između ostalog, i javnih prijetnji o "krvavom Božiću", tako da će ova služba uraditi operativni plan koji će se ticati praznika tokom kojih će stepen pripravnosti biti podignut na najviši mogući nivo.

Ujić je naveo za "Glas Srpske" da će u okviru toga biti pojačane kontrole ulazaka, boravka i kretanja stranaca, kao i da će biti pojačana bezbjednost objekata Službe za poslove sa strancima, uključujući i imigracioni centar.

"Biće podignut nivo fizičkog i elektronskog obezbjeđenja. Zajedno sa bezbjednosnim agencijama učinićemo korak više da božićni i novogodišnji praznici prođu u najboljem redu", naveo je Ujić.

On je ponovio da će neke slučajeve u vezi sa nekretninama arapskih firmi u BiH preuzeti Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ i poreske uprave, a da je za neke zainteresovano i Tužilaštvo BiH.

Izvor: Agencije/Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zumba

24.12.2016 11:26

Boje se stranaca,povratnika sa ratista a kod nas stotine hiljada boraca na sve strane,hiljade optuzenih za najgore ratne zlocine koji slobodno setaju.Cak se i politicari hvale svojom "neustrasivoscu" u ratu.

ODGOVORITE
Name

Abc

24.12.2016 12:38

Kada ovo čitaš rekao bi da Služba za strance ima hiljade pripadnika specijalnih policijskih jedinica, a ne nekih 7o-tak inspektora državnih službenika u cijeloj BiH. Ovdje je izgleda sve zahvatio virus "mektićitis" koji utiče na rukovodioca da samo priča, a to što nema veze sa vezom....

ODGOVORITE