Murinjo: Tačno je, Morgan je pitao da ode!

Menadžer Mančester junajteda otkrio šta odgovori igračima koji mu otvoreno kažu da imaju ponudu i da su nezadovoljni statusom.

Fudbal 24.12.2016 | 21:00
Murinjo: Tačno je, Morgan je pitao da ode!
Žoze Murinjo konačno se oseća potpuno komforno u Mančester junajtedu. Njegova ekipa ušla je u odličnu formu, na čelu sa Zlatanom Ibrahimovićem (16 golova) "raste" na tabeli i dočekuje 2017. u odličnom raspoloženju.

Ipak, kao i svugde, i u svlačionici Old Traforda ima nezadovoljnih minutažom, a defanzivni vezista Morgan Šniderlin jedan je od njih.

Francuski internacionalac odigrao je pod Portugalcem samo tri ligaške utakmice i to zbirno 11 minuta! Poslednji put bio je na klupi sredinom novembra, u meču protiv Arsenala.

U takvoj situaciji, uz potvrđenu vest da je Vest Brom poslao ponudu za đaka Strazbura i dugogodišnjeg vezistu Sautemptona, logično je bilo da i do Murinja dođe informacija da bi povremeni reprezentativac Francuske hteo da napusti klub.

Upitan za mogućnost da se to dogodi, menadžer Junajteda u petak je dao iskren odgovor.

"Da, Vest Brom je poslao ponudu. Morgan je veliki profesionalac. Fantastičan momak, veoma iskren, veoma otvoren i potpuno otvoreno je razgovarao sa mnom nekoliko puta. Moj odgovor na pitanje o njegovom odlasku je jednostavan - ako fudbaler igra redovno kod mene, onda imam pravo da kažem: 'Nema šanse, ostaješ'. Ipak, ako ne igra redovno, onda ne mogu da kažem 'Ne ideš nigde', kada igrač samo hoće da bude srećan", objasnio je Murinjo.

Konkretno, Šniderlin je dobio ovakav odgovor.

"Rekao sam mu da ga neću zaustavljati ako je ponuda dobra i ako uprava misli da je ponuđeno dovoljno za tako dobrog igrača kao što je Morgan".

Junajted je, podsetimo, u julu 2015. doveo Šniderlina iz Sautemptona za 35 miliona evra. Vest Brom želi da ove zime otkup njegov ugovor za 15 miliona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar