Bajkeri prodaju kolače za paketiće

Članovi zeničkog motokluba "Condor MC" organizovali su danas na Trgu Alije Izetbegovića prodaju kolača kako bi prikupili sredstva za kupovinu paketića za mališane iz Dečijeg doma “Dom porodica” iz Zenice.

Bosna i Hercegovina 21.12.2016 | 15:47
Bajkeri prodaju kolače za paketiće
Prema rečima jednog od članova MC Condor iz Zenice, Emira Mahmutovića, ovo je tradicionalna akcija članova ovog kluba.

"Izašli smo danas na ulicu da bismo skupili novac od prodaje kolača da bismo mogli ulepšati barem jedan dan našim mališanima koji su bez roditeljskog staranja. Borimo se da im ulepšamo dane kako bi barem malo zaboravili na svoje tegobe" rekao je za Radiosarajevo.ba Mahmutović.



Akcija MC Condor traje već desetu godinu u kojoj prikupljaju sredstva od prodaje kolača kako bi kupili poklone za decu iz JU Dom porodica iz Zenice, odnosno za decu bez roditeljskog staranja, te im svake godine poklone i ostale potrepštine pred novogodišnje praznike uruče obučeni kao Deda Mrazovi na motociklima.

"Ovo je tradicionalna akcija koju vršimo svake godine pored još nekih drugih aktivnosti za dobrobit naših ljudi i našeg grada, a i mogu videti nas na motorima i shvatiti da nismo ovakvi ili onakvi.

Prodajemo kolače koje su napravile naše supruge, a narod neka ubaci bilo kakav prilog, jer to ne ide u našu kasu nego u kasu za decu iz Dom porodica iz Zenice" rekao je Mahmutović.



Zenički bajkeri akciju prodaje kolača organizovali su na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici gde su prodavali kolače kako bi skupili što više novca za paketiće za decu bez roditeljskog staranja, nakon čega će ih njima i uručiti te prisustvovati na priredbi koju štićenici ovog doma svake godine organizuju u čast bajkerima.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Motorista

21.12.2016 16:55

Svaka čast za ideju

ODGOVORITE