Pokrenuta istraga zbog "fotografije Šumahera"!

Tužilaštvo u Nemačkoj pokrenulo je istragu pošto je medijima navodno ponuđena najnovija fotografija sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera.

Ostali sportovi 22.12.2016 | 08:15
Pokrenuta istraga zbog "fotografije Šumahera"!
Kako je naveo RTL, fotografiju je ponudio nepoznati prodavac za milion evra.

Tužilaštvo u Ofenburgu istražuje incident kao navodno narušavanje Šumaherove privatnosti, pošto je fotografija navodno snimljena i prokrijumčarena iz njegove kuće u Švajcarskoj gde se oporavlja od teških povreda glave zadobijenih na skijanju krajem decembra 2013. godine.

Šumaherova porodica nije komentarisala navode.

Legendarni vozač Formule 1 je šest meseci bio u indukovanoj komi, iz koje je probudjen u junu 2014. godine, a u septembru iste godine pušten je na kućno lečenje.

Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su retke, a porodica je za vikend saopštila da je odlučna da oporavak ostane privatna stvar i pokrenula je inicijativu "Nastavi da se boriš".

"Mihaelovo zdravlje nije javno pitanje i tako ćemo nastaviti da se ponašamo, bez komentara. Pravno i dugoročno gledano, svaka izjava vezana za njegovo zdravlje uticala bi na ličnu sferu. Svesni smo da to neki mogu teško da shvate, ali to radimo prema Mihaelovim smernicama i samo možemo da zahvalimo ljudima na razumevanju", navela je Šumaherova menadžerka Zabine Kem.

"Mihael je uvek štitio svoju privatnost, čak i tokom najuspešnijih trenutaka u karijeri. Uvek je pokazivao da postoji jasna linija izmedju njega kao javne ličnosti i privatno", dodala je ona.

Šumaher (47) je najuspešniji vozač u istoriji Formule 1 sa 91 pobedom i sedam šampionskih titula.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar