Uhapšen Srbin koji je prije 30 godina ubio svog ljubavnika

Austrijska policija je, igrom slučaja, hapšenjem jednog 56-ogodišnjeg državljanina Srbije u Beču, rješila ubistvo koje je počinjeno prije tri decenije u njemačkom gradu Minhenu, prenose danas bečki mediji.

Svijet 19.12.2016 | 16:26
Uhapšen Srbin koji je prije 30 godina ubio svog ljubavnika
Srbin je osumnjičen da je ubio osamdesetogodišnjeg muškarca Franca S. koji je pripadao homoseksualnoj sceni, a koji je u svojoj kući dovodio mladiće.

U to vrijeme, tada 25- godišnji Srbin se navodno prostituisao u Minhenu. Ubistvo se dogodilo 16. januara 1986. godine, a 80-godišnjaka je ubio kada ga je ovaj doveo kući u namjeri da imaju seks.

Negdje oko 9 sati uveče Franc S. je telefonirao prijatelju sa kojim je živio, i rekao mu da ima društvo i da će mladić prespavati kod njega.

Prijatelj ga je sutradan pronašao mrtvog, sa razbijenom lobanjom. Mladi Srbin je nestao, a kako se ispostavilo, odmah nakon ubistva je opljačkao starca.

Kriminolozi iz Minhena, prije nekoliko mjeseci, ponovo su pokrenuli potragu za osumnjičenim za ubistvo počinjeno januara 1986. godine.

Naime, njemačka policija naišla je na otiske prstiju jednog muškarca, koji su pronađeni u Sloveniji, a istraga je pokazala da, u međuvremenu, osumnjičeni živi u Beču, prenosi štampa.

Kada je policija u Minhenu saznala da je uhapšen osumnjičeni Srbin odmah su poslali svoje predstavnike u Beč na saslušanje.

Tokom saslušanja osumnjičeni je priznao zločin iz 1986.godine, nakon čega je izručen njemačkim vlastima.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

DNK analiza

19.12.2016 16:08

Danas mogu da se otkriju mnogi tragovi DNk analizom ako su ostali sačuvani kao dlake iz kose.Osamdesetih to nije moglo

ODGOVORITE
Name

Ich

19.12.2016 16:42

Srbin a peder! Pa dje to ima?

ODGOVORITE
Name

Srs

19.12.2016 17:02

Hahahahaha,Kralj si majke mi hehehehe