Mladić poginuo, vozač bio pijan

Petar Stupar (19) iz Banjaluke podlegao je teškim povredama nakon što je golf 2, u kojem se vozio, jutros sletio s puta u banjalučkom naselju Dragočaj.

Republika Srpska 18.12.2016 | 20:42
Mladić poginuo, vozač bio pijan
Lakše su povrijeđeni njegovi sugrađani Aleksandar Pilipović (19), koji je vozio automobil, te sedamnaestogodišnji M.D., a iz policijskih izvora Nezavisne novine saznaju da je u golfu bio i Nedeljko Petrović, za kojeg nije poznato da li je povrijeđen, jer je nakon nezgode otišao sa lica mjesta.

Nezvanično, riječ je o drugovima koji su se te noći vraćali iz provoda iz jednog lokala u Prijedoru.

Vozač je, prema saznanjima "Nezavisnih", bio pijan i nakon toga je poslat na triježnjenje.

Prema podacima sa terena, u Dragočaju je golf, nakon što je izašao iz krivine udesno, svojom lijevom stranom udario u ogradu pored puta, a zatim se odbio i sletio s desne strane, a moguće je - i prevrnuo.

Na automobilu je šteta ogromna, a na mjestu događaja scene potresne. Lokva krvi na putu svjedoči o tragediji. Uz nju, staklo i dijelovi vozila razbacani su na sve strane.

"Nisam čuo udar, ali je jedan od mladića dotrčao kod nas i tražio telefon, da zove policiju, hitnu, ne znam tačno koga. To je sve što vam mogu reći, pošto nisam izlazio napolje. Čak ni udar nisam čuo, samo sam primijetio kada je stigla policija", rekao je jedan mještanin.

Stupar je nakon nesreće sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka dovezen u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, te je hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

"Pacijent je primljen sa prelomima glave i kostiju lica, teškom povredom mozga i teškim povredama grudnog koša. Uprkos maksimalno uloženim naporima dežurnih ljekara UKC Srpske, P.S. je u sedam časova preminuo", potvrdili su "Nezavisnim" iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, potvrdila je da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

Uviđaj je obavljen i u mjestu Lug, kod Dervente, gdje je poginuo biciklista D.V. (55). Njega je, kako je potvrđeno "Nezavisnim", usmrtio golf kojim je upravljao I.N. iz Dervente.

(Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar