Младић погинуо, возач био пијан

Петар Ступар (19) из Бањалуке подлегао је тешким повредама након што је голф 2, у којем се возио, јутрос слетио с пута у бањалучком насељу Драгочај.

Република Српска 18.12.2016 | 20:42
Младић погинуо, возач био пијан
Лакше су повријеђени његови суграђани Александар Пилиповић (19), који је возио аутомобил, те седамнаестогодишњи М.Д., а из полицијских извора Независне новине сазнају да је у голфу био и Недељко Петровић, за којег није познато да ли је повријеђен, јер је након незгоде отишао са лица мјеста.

Незванично, ријеч је о друговима који су се те ноћи враћали из провода из једног локала у Приједору.

Возач је, према сазнањима "Независних", био пијан и након тога је послат на тријежњење.

Према подацима са терена, у Драгочају је голф, након што је изашао из кривине удесно, својом лијевом страном ударио у ограду поред пута, а затим се одбио и слетио с десне стране, а могуће је - и преврнуо.

На аутомобилу је штета огромна, а на мјесту догађаја сцене потресне. Локва крви на путу свједочи о трагедији. Уз њу, стакло и дијелови возила разбацани су на све стране.

"Нисам чуо удар, али је један од младића дотрчао код нас и тражио телефон, да зове полицију, хитну, не знам тачно кога. То је све што вам могу рећи, пошто нисам излазио напоље. Чак ни удар нисам чуо, само сам примијетио када је стигла полиција", рекао је један мјештанин.

Ступар је након несреће санитетским возилом Дома здравља Бањалука довезен у хитну пријемну хируршку амбуланту Универзитетског клиничког центра Републике Српске, те је хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

"Пацијент је примљен са преломима главе и костију лица, тешком повредом мозга и тешким повредама грудног коша. Упркос максимално уложеним напорима дежурних љекара УКЦ Српске, П.С. је у седам часова преминуо", потврдили су "Независним" из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука, потврдила је да су увиђај обавили припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука, а о свему је обавијештен и дежурни тужилац.

Увиђај је обављен и у мјесту Луг, код Дервенте, гдје је погинуо бициклиста Д.В. (55). Њега је, како је потврђено "Независним", усмртио голф којим је управљао И.Н. из Дервенте.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар