Hadar odleteo, Makabi bira: Janakis, Pešić ili Kazlauskas?!

Ipak, zasad još nisu dobili konkretne ponude, a sva trojica su trenutno bez angažmana.

Košarka 18.12.2016 | 09:45
Hadar odleteo, Makabi bira: Janakis, Pešić ili Kazlauskas?!
Rami Hadar više nije trener Makabija. Ponos Izraela zvanično je razrešio trenera dužnosti i na njegovom mesto kao privremeno rešenje postavio Liora Lubina, dosadašnjeg pomoćnika.

Uprava šestostrukog prvaka Evrope, koji je sinoć doživeo debakl na gostovanju kod Crvene zvezde, sada kreće u potragu za trajnim rešenjem.

“Posle utakmice u Beogradu, zatražio sam od uprave kluba da me oslobodi ugovorne obaveze. Ne mogu ništa da promenim u ekipi. Teška srca odlazim, znam da sam odgovoran za rezultate u prethodnom perodu“, naveo je Hadar.

Izraelski mediji navode da su glavni kandidati su Jonas Kazlauskas, Panajotis Janakis i Svetislav Pešić. Ipak, zasad još nisu dobili konkretne ponude, a sva trojica su trenutno bez angažmana.

Inače, Makabi je ove sezone već smenio jednog trenera, jer je 23. oktobra Hadar na klupi zamenio Ereza Edelstajna koji je takođe dobio otkaz zbog loših rezultata.

Košarkaši Makabija vezali su tri poraza u Evroligi, dok su prošlog vikenda u nacionalnom šampionatu izgubili od Hapoela Gilboa Galila.

U elitnom evropskom takmičenju šestostruki prvak Evrope za sada ima učinak od pet pobeda i sedam poraza.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar