Kremlj negira optužbe o hakerima

Kremlj je danas negirao medijske izvještaje da je ruski predsjednik Vladimir Putin tokom izbora u SAD lično davao direktive na koji će se način koristiti podaci koje su hakeri ukrali od Demokratske stranke.

Svijet 15.12.2016 | 13:47
Kremlj negira optužbe o hakerima
Američka medijska kuća En-Bi-Si juče je javila, pozivajući se na neimenovane zvaničnike obavještajnih službi SAD, da je "Putin bio lično umiješan u tajnu rusku kampanju".

Na pitanje o TOM medijskom izvještaju, portparol Kremlja, Dmitrij Peskov odbacio ih je kao "smješne gluposti", prenio je AP.

Rusija, koju je Centralna obavještajna agencija /CIA/ optUžila da je pomogla novoizabranom predsjedniku Donaldu Trampu da pobjedi na nedavnim izborima, negira optužbe za organizovane hakerske napade na kandidata Demokratske stranke Hilari Klinton.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kal

15.12.2016 13:48

Šta je to Kremlj priznao do sad??

ODGOVORITE
Name

Sta im rade

15.12.2016 14:52

Ovi u Americi u vezi ovoga hakovnja ne znaju nista sigurno,nemaju nikakvih dokaza.Samo razne pretpostavke.Jednom kazu nije bilo hakovanja,drugi puta kazu jeste.Osnovno je da se mnogi tamo ne mogu pomiriti sa dolaskom Trampa.Mnogima se izmakla stolica.A Rusi,imali su u proslosti,plejade vrhunskih matematicara,pa nije ni cudo sto su jaki u kompjuterima,mislim prije svega na programiranje.Neka nam dragi Bog pocuva Trumpa,ima puno neprijatelja u USA.

ODGOVORITE