Posljedice: Stranke produbljuju krizu

Mladen Bosić (SDS), zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog vijeća Parlamenta BiH, rekao je da je današnji izlazak sa sjednice predstavnika SNSD-a kontinuitet politike produbljavanja krize i pravljenja konflikta sa nesagledivim posljedicama.

Republika Srpska 14.12.2016 | 22:58
Posljedice: Stranke produbljuju krizu
"Ne mislim da je samo SNSD taj koji ima politiku produbljavanja krize u BiH. Tu su i stranke, i to velike iz druga dva naroda. Bojim se da mi ulazimo u sve dublju krizu koja može imati, na kraju krajeva, i tragične posljedice, pa čak i konflikte koje smo zaboravili iz davne prošlosti. Mi smo uvijek vodili politiku stabilizacije, dogovora i na neki način funkcionisanja u interesu svih", rekao je Bosić.

Dodao je da SDS ne misli da je konflikt i na kraju nešto što bi izrodilo fizički konflikt u interesu srpskog naroda, Republike Srpske i SDS-a.

"Politika koje vode ove stranke, prije svega Milorad Dodik i SNSD je neodgovorana politika koja može, na kraju krajeva, imati tragične posljedice. Ovo je manipulacija i igranje sa osjećajima naroda. Znači, nije im smetalo da budu u vlasti ni sa Džaferovićem, ni sa Cikotićem, ni sa bilo kojim drugim ko je bio osumnjičen ili potencijalno osumnjičen za bilo kakav ratni zločin. Ovdje se ne radi o sudu za ratne zločine, ovdje se radi o produbljivanju krize sa vrlo ozbiljnim posljedicama“, rekao je Bosić.

(Nezavisne novine)
(Foto: BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Drago Celinac

14.12.2016 15:00

Bosicu nemoj da odustajes i povlacis se

ODGOVORITE
Name

boki

14.12.2016 17:49

Njegovo vrijeme ce ipak doći. Baja ce brzo biti razotkriven.

Name

Deki

15.12.2016 05:17

Ko je Kosarac da bi ga Bosic slusao.Trebas ga jasno i glasno odkaciti Bosicu.Tog umisljenog lopovcica i one dvije babetine sto glume postenje a ukrale su i uzele boga pitaj koliko trebas spustiti gdje pripada.I ne obazirati se na njih.Bolje da se sprdas sa njima nego da ulazis u polemiku.A za sprdnju i jesu.Mica trofrtaljka Dusa dva sesira i kratez Strasa...

Name

Deki

14.12.2016 16:00

Svaka cast Bosicu.Glup je ovo narod.Opet bi on ratovao.A ja necu vise nikad na Treskavicu ni u crnu Rijeku niti igdje.Neka Dodik posalje svog Igora mali da on vidi kad na Treski u ovo vreme bude -30 a topis snijeg za vodu.Hrana ne moze doci zapadao snijeg.Vi se sjetili nakon 25 godina da je Dzaferivic bio neki sef policije.Kako se ne sjetiste dok je Spiric sa njim vodio BiH???

ODGOVORITE
Name

Budimo ljudi

14.12.2016 16:15

Dobro Bosić kaže, ali pitanjeje šta i kako učiniti da se stranke i njihovi lideri koji produbljuju krizu i prijete miru obuzdaju u takvim aktivnostima.

ODGOVORITE
Name

mr

14.12.2016 18:08

Jedini normalan političar! Ali kome da priča?

ODGOVORITE