Video: Kad Kari pogodi trojku - i protivnici pruže ruku!

Najbolji šuter današnjice dobio lepo priznanje i sa klupe rivala posle šuta iz teške situacije.

Košarka 16.12.2016 | 16:45
Video: Kad Kari pogodi trojku - i protivnici pruže ruku!
U protekle tri sezone, Golden Stejt postao je jedan od najpopularnijih timova u NBA ligi. Kod navijača - možda i najpopularniji.

A, ako ste mislili da Voriorsi imaju fanove samo na tribinama - prevarili ste se.

Šalu na stranu, majstorstvo igrača Stiva Kera poštuju i navijači i rivali, a protekla noć poslužila je kao odličan dokaz za tu tvrdnju.

Tokom treće četvrtine utakmice Nju Orleans - Golden Stejt, Stef Kari se borio sa agresivnim čuvarom Džruom Holidejom. Plejmejker domaćih dao je sve od sebe, stajao blizu, ali ni to nije bilo dovoljno.

Kari se digao na šut u jako teškoj situaciji i pogodio.

Tokom te akcije, pomoćni trener sa klupe domaćih Daren Erman (nekadašnji član stručnog štaba "Voriorisa") bodrio je Holideja, podržavao ga i motivisao ga da istraje do kraja.

Ipak, to nije pomoglo. Kad je lopta prošla kroz mrežicu, Kari je pružio ruku Ermanu, a on mu je "bacio kosku", u znak priznanja da je uspeo. I da je majstor ove igre.

"Govorio je Držuu dok sam šutirao 'ako pogodi, to je dobar šut'", otkrio je Kari posle utakmice novinarima.

Erman i Stef Kar svojevremeno su blisko sarađivali u Golden Stejtu. Mladi trener analizirao je sa liderom "ratnika" šta bi trebalo da popravi, radio sa njim da bude bolji i Kari je svojevremeno otvoreno rekao da bi više voleo da je Erman ostao u stručnom štabu i da nije otišao.

Pogledajte taj detalj: 



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar