Fabregas može u Romu! Ali...

...kao kusur za jednu od dve velike Konteove želje iz Rima...! Posle interesovanja Vučice, Plavci imaju ideju kako da što bolje unovče Španca.

Fudbal 14.12.2016 | 12:30
Fabregas može u Romu! Ali...
Roma je pustila pipke ka Sesku Fabregasu i pridružila se grupi zainteresovanih klubova spremnih da anagažuju Španca koji je u drugom planu kod Antonija Kontea. Iako više nije standardan, Sesk je i dalje tražen igrač i nije jeftin. Zbog toga ni Romi neće biti lako da finansijski isprati tu priču, ali ostrvski mediji tvrde da Čelsi ima spreman predlog za Romu.

Dajte nam Ridigera ili Najnoglana, daćemo vam pare i Fabregasa.

Tako otpirilike glasi najnovija ideja na Stamford Bridžu kojom bi Plavci ubili dve muve jednim udarcem. I Ridiger i Najnoglan se ne dovode prvi put u vezu sa Čelsijem.

Nemac je bio želja još dok je trener bio Murinjo, pominjao se i letos dok je Konte vapio za dovođenjem štopera, ali se teško povredio i ispao iz trke za mesto koje je popunio DavidLuiz. Ipak, Čelsi je dalje zagrejan za Ridigera koji se oporavio i opet igra sjajno. A Kontenamerava da namerava da dovede još jednog štopera jer je Džon Teri dobio jasne signale da može da napusti klub.

Ni Najnoglan nije novost. Konte je „lud“ za ovim igračem. Želeo je da ga dovede iz Kaljarija u Juventus, ali ga je Roma tada prestigla. Insistirao je na kupovini Belgijanca čim je preuzeo Čelsi, ali mu klub nije izašao u susret.

Posle sjajnih rezultata i kredita koji je stekao na Stamford Bridžu, Konteu bi sada mogla da bude ostvarena želja jer Matić i Kante nemaju alternativu i mnogo je tereta na njehovim leđima. Još jedan kvalitetan igrač u rotaciji za to mesto je neophodan Konteukoji nema previše poverenja u Fabregasa, Loftus-Čika, Mikela i Van Ginkela. Ova dvojica sigurno u januaru odlaze, tako da je pojačanje u veznom redu od vitalnog značaja za Konteove planove.

Međutim, to što su Plavci zamislili kako bi dobili Ridigera ili Najnoglana, ne znači da će Roma tek tako prodati jednog od dvojice svojih najboljih igrača. Pogotovo što je Najngolan u oktobru produžio ugovor do 2020. godine. Mada, situacija oko Ridigera je malo drugačija i on bi mogao da ode za dobru cenu. Pogotovo što ga želi i Murinjo u Mančester Junajtedu. A Roma zbog finansijskog fer-pleja mora da razmišlja o prodaji nekog od kapitalaca. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar