Kakvo nas vrijeme čeka narednih dana

Danas se u većem dijelu BiH očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Republika Srpska 09.12.2016 | 07:43
Kakvo nas vrijeme čeka narednih dana
Dio prije podneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima BiH će biti magle ili niske oblačnosti.

Na sjeveru magla i niska oblačnost se mogu zadržati duže.

Vjetar slab. U centralnom dijelu južnog i jugozapadnog smjera, a na jugu sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od -2 do 4°C.

Najviša dnevna temperatura većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 14°C.

U subotu (10.decembar): Jutro hladno uz slab mraz, na severu i istoku česta magla. Tokom dana sunčano i još malo toplije u većini predela, ali i dalje će se na severu i istoku ponegde zadržavati magl ai niski oblaci uz znatno hladnije vreme.

Jutarnja temperatura vazduha od -5°C do 1°C, na jugu oko 4°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 9°C do 15°C, u mestima sa maglom hladnije od 2°C do 5°C.

U nedjelju (11.decembar): Jutro prohladno uz slab mraz, na severu i istoku česta magla. Tokom dana sunčano i prijatnno toplo u većini predela, ali i dalje će se na severu i istoku ponegdje zadržavati magla i niski oblaci uz znatno hladnije vrijeme.

Jutarnja temperatura vazduha od -3°C do 2°C, na jugu oko 5°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 9°C do 15°C, u mestima sa maglom hladnije od 2°C do 6°C.

U ponedjeljak (12.decembar): Narušava se temperaturna inverzija koja je uticala na čestu pojavu magle. U prvom dijelu dana oblačno vreme uz moguće vrlo slabe padavine samo ponegdje, popodne uz delimično rzavedravanje.

Jutarnja temperatura vazduha od -3°C do 3°C, na jugu oko 5°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 5°C do 9°C, na jugu do 13°C, u višim predelima od 2°C.

(BN televizija/Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar