Kašima preokretom do četvrtfinala klupskog SP-a!

Fudbaleri japanskog šampiona Kašima Antlersa savladali su Okland sa Novog Zelanda 2:1 posle preokreta, na premijeri Svetskog klupskog prvenstva u Jokohami.

Fudbal 08.12.2016 | 14:00
Kašima preokretom do četvrtfinala klupskog SP-a!
Šampion Okeanije poveo je u petom minutu drugog dela pogotkom veziste iz Južne Koreje Dea-Vok Kima, glavom posle centaršuta iz slobodnog udarca sa desne strane.

Kašima je izjednačila preko napadača Šuheija Akasakija kojem je sjajnu povratnu loptu odigrao Rjota Nagaki, a on poslao dijagonalu po zemlji sa 15-ak metara.

Preokret i pobedi Japancima tri minuta pre kraja donosi vezista Mu Kanazaki. On je pogodio glavom iz peterca nakon što je Šoma Doi centaršut na drugu stativu vratio glavom u sredinu.

Kašima će u četvrtfinalu igrati sa afričkim šampionom Mamelodijem, a pobednik tog meča u polufinale ide na kolumbijski Atletiko Nasional.

Šampion Evrope Real Madrid u polufinalu čeka bolji tim iz duela šampiona Azije Jeonbuka iz Južne Koreje, te najboljeg tima Severne i Centralne Amerike (KONKAKAF), meksičke Klub Amerike.

Oba četvrtfinala su na programu 11. decembra u Osaki, koja će biti domaćin i prvog polufinala 14. decembra u kojem je sigurni učesnik Atletiko, dok će Real prvi meč igrati dan kasnije u Jokohami.

Na istom stadionu su na programu meč za treće mesto i finale, 18. decembra. Real igra za drugu titulu u poslednje tri godine, dok ostali timovi traže prvo finale u svojoj istoriji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar