Džikić: Peku me oči zbog Partizana!

Fotografije Aleksandra Džikića, sa suznim očima, kako na klupi pored parketa, tako i u hodniku ispred svlačionice, preplavile su društvene mreže i izazvale različite komentare, posle trijumfa nad Ludvigzburgom (86:82 posle produžetka) u FIBA Ligi šampiona.

Košarka 09.12.2016 | 16:15
Džikić: Peku me oči zbog Partizana!
Pominjane su emocije, „ljubav i privrženost klubu“, „pražnjenje“ posle važne pobede nakon tri uzastopna poraza, dobijena završnica i produžetak, rekacija na zvižduke i uvrede pojedinim igraličima...

Istina je, ipak, drugačija.

- Trijumf nad Ludvigzburgom jeste važan, igračima posebno, videli ste koliko su emocija ispoljili. Teško je izvojevan, posle njihovih pet uzastopnih pobeda, problema Veličkovića i Ratkovice, koji nisu ni trenirali, što nisam spominjao u najavi da ne bi ispao alibi protiv ovako jake ekipe, ali verujte mi, nisam zaplakao – izjavio je Džikić za "Blic".

Trener crno-belih dodatno je objasnio šta mu se dogodilo.

- Imao sam problema sa očima, pekle su me, bile crvene, čak sam se ozbiljno i uplašio u jednom trenutku. Nisam zaplakao ni na parketu, ni ispred svlačionice, kako su mnogi pomislili, a nadam se da ne treba da se izvinjavam što sam poljubio ćerku i u hali i u hodniku, kad sam „uslikan“. Ni uzimanje mikrofona i obraćanje navijačima nema veze sa time. Osetio sam jednostavno potrebu u tom trenutku, uradio ono šta jesam, bez ikakve filozofije – iskreno će Džikić u želji da izbegne nepotrebnu patetiku i jeftin populizam.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar