Bijeljina: Ponovo lažna dojava u zgradi Suda

Policijska stanica Bijeljina 1, 07.12.2016. godine u 11,15 časova zaprimila je poziv od strane muškog lica da je postavljena bomba u zgradi Suda.

Republika Srpska 07.12.2016 | 13:04
Bijeljina: Ponovo lažna dojava u zgradi Suda
Po zaprimljenoj prijavi odmah su postupili policijski službenici, koji su izvršili evakuaciju ljudstva iz objekta. Evakuacija ljudstava izvršena je u objektima Osnovnog i Privrednog Suda.

Od strane policijskih službenika obezbjeđeno je lice mjesta i izvršen protivdiverzioni pregled. Pregledom objekta utvrđeno je da se radi o lažnoj prijavi tj. dojavi.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina, apeluje na građane da na ovakav način ne zloupotrebljavaju policijske snage, kao i druge subjekte koji postupaju po dojavama vatrogasce, hitnu pomoć i dr.

Krivični zakon Republike Srpske u članu 364. precizirao je,da svako lažno prijavljivanje dijela predstavalja krivično djelo ''Lažno prijavljivanje krivičnog dijela'' za koje je propisana novčana kazna ili kazna zatvora.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sale

08.12.2016 08:48

Pa svedno nista ne rade moraju posteno odraditi za onu platu sto prime a ne da otimaju pare od postenih ljudi jeli tako jarane iz novih dvorova 20 eura dolijaces i ti upamti

ODGOVORITE