Video - LŠ: Možda UEFA ne želi Turke u Evropi?!

Možda Bešiktaš nije ni zaslužio, ali Kreg Tomson je uvek užasan! Sećate li se Grobari?!

Fudbal 07.12.2016 | 10:00
Video - LŠ: Možda UEFA ne želi Turke u Evropi?!
Ovde u Srbiji svi dobro znamo Krega Tomsona. Navijači Partizana posebno. Oni mu još pamte poništen gol za 3:0 protiv Fenerbahčea - opavdan doduše - pa i više nego sporni penal koji je svirao za turski tim u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2008/2009. Ko ga tad nije upamtio mogao je 2010. kada je prekinuo susret reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi zbog naših huliganskih ispada. Nije se potrudio da pokuša da isprazni tribinu.

Koju godinu kasnije, ne prvi put, o njemu bruji Turska. Navijači Bešiktaša skloni teorijama zavere uvereni su da je Uefa namerno poslala Škota da deli pravdu na njihovom susretu sa Dinamom u Kijevu. Da je Bešiktaš pobedio igrao bi nokaut fazu. Umesto toga bolnih 6:0 za Dinamo.

Dobrim delom sigurno je i do partije istanbulskog velikana, ali Ukrajinci su po opštem utisku imali i Tomsonovu pomoć. Već u 29. minutu Andreas Bek je bio u duelu sa Derlisom Gonzalesom, utisak je da je Paragvajac napravio prekršaj, ali je Tomson sačekao da defanzivac Bešiktaša padne i potom nehotice saplete rivala. Penal i crveni karton koji je odredio dalji tok utakmice.

Kasnije je Tomson zbog ispucavanje lopte posle sudijskog zvižduka opravdano pokazao i drugi žuti karton Vensanu Abubakaru, pa su gosti kraj meča dočekali sa devetoricom na terenu. Bar jedan gol Dinama pao je iz ofsajda, ali tada već nije bilo bitno. Međutim, navijači Bešiktaša teško će prihvatiti bilo koje drugo objašnjenje osim onog da je Tomson došao po zadatku - da izbaci Bešiktaš iz Lige šampiona.

Poznati, sada penzionisani italijanski sudija Gracijano Čezari ima drugačije, mnogo jednostavnije objašnjenje: "Kreg Tomson je uvek užasan".



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar