HOL: PSV zaboravio kako se daju golovi, a Roda samo niže ''ikseve''!

Novi kiks šampiona! 

Fudbal 04.12.2016 | 11:15
HOL: PSV zaboravio kako se daju golovi, a Roda samo niže ''ikseve''!
Prošle nedelje je izgledalo je PSV Ajndhoven rešio golgetersku krizu i problem neefikasnosti, ali večeras se vratilo na staro. Treći put u poslednja četiri kola, PSV je remizirao, a u tra tri remija je postigao samo jedan gol! Večeras su opet bili jalovi i morali da se zadovolje bodom na gostovanju davljeniku Rodi - 0:0.

Iako je Roda pretposlednja na tabeli, ovako nešto je možda i moglo da se nasluti. S obzirom na igre PSV Ajndhovena ove sezone, s obzirom da Roda igrala nerešeno u prethodnih pet utakmica i da PSV u Kerkradeu nije pobedio na osam od prethodnih 12 gostovanja. Rodi je ovo čak šesti uzastopni remi u Erediviziji!

Iako je PSV igrao bez nekolicine povređenih igrača poput Gvardada, Lokadije, Hendriksa, Breneta, ili Viljemsa, to ne može da im bude opravdanje za slab rezultat. Mada su igrom zaslužili pobedu. Imali su brdo šansi, loptu u posedu 74 odsto, više šuteva, više kornera... Potšeno su se ispromašivala braća De Jong. Još u prvom poluvremenu, Roda je parkirala autobus pred golom, tek u drugom delu igre imala šut na gol, ali ekipa Filipa Kokua nije uspela da probije bedem domaćih.

Ali zato je golova bilo u ostalim mečevima. Herenven je u gostima savladao Go Ahed Iglsa posle preokreta (3:1), dok su Ekscelzior i AZ Alkmar podelili plen (3:3).

Orlovi su protiv Herenvena poveli prelepim golom Matsena u sedmom minutu, ali su gosti okrenuli situaciju do kraja poluvremena sa tri gola. Dva gola je dao Iranac Gučhanejhad, a jedan Japanac Kobajaši.

Pravi vatromet golova je viđen u Roterdamu gde je domaći Ekscelzior tri puta vodio, a AZ je tri puta stizao tu prednost i na kraju uspeo da izvuče bod.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar